Populært lige nu

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...

Endnu et stort tab for den danske dansescene

Flytningen af danseuddannelsen fra København til Holstebro blev - trods heftige protester fra såvel studerende og undervisere som dansemiljøet i Danmark - en realitet...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud af Bæredygtig Scenekunst NU. Det bliver den første organisation i Danmark, der arbejder på tværs...
Annoncespot_imgspot_img

Aveny-T har ansat tre huskunstnere til sæson 23/24

Sofie Torp, Signe H. Sørensen og Nina Rask er valgt som Aveny-Ts huskunstnere for sæsonen 23/24. Sammen vil de sætte “det knuste hjerte” under lup, tage sig af den sorgproces, det er at blive forladt, og gøre Aveny-T til et teater for alle de hjerter, der hver eneste dag bliver knust. 

Hvad vil det sige at få knust sit hjerte? De tre kommende huskunstnere oplever, at det er i ungdommen, vores hjerter bliver knust første gang. Hvad end det er forlist kærlighed, eller det første møde med homofobi, racisme, klimasvigt, misogyni og anden diskrimination, så skærer det i hjertet – og sorgen, den taler vi ikke om.

Aventy-T er blevet forladt

“Lad os sammen tage ungdommen alvorligt og lave noget, der er virkeligt og sjovt!” Men er der noget tilbage at grine af, når alverdens fjendtlighed efterlader os i politiske ekkokamre og eksistentielle tomrum? Sammen med vores kommende huskunstnere tror vi på, at teatret er det sted, hvor vi kan opnå sammenhængskraft – når vi er sammen om at græde og dø af grin – så vi midt i alt det håbløse går derfra med et håb, går derfra med noget på hjerte. 

AVENY-T ER BLEVET FORLADT er en trilogi om knuste hjerter, der vil blive gestaltet gennem tre komedier, der hver især udfordrer klassisk Stand-up, politisk satire og musicalgenren. 

“Aveny-T er et af de teatre, som har introduceret mig til scenekunst, så det føles helt genialt at få lov til at lave teater på et af de steder, som er grunden til at jeg begyndte i første omgang,” siger Nina Rask, huskunstner og skuespiller. 

“Jeg er så mega spændt på at blive en del af et hus, der har givet os muligheden for at forløse ikke bare én men tre store drømme! Jeg er taknemmelig for den tillid, Aveny-T har vist os og glæder mig til at komme igang!” siger Signe H. Sørensen, huskunstner, instruktør og skuespiller. 

“Jeg glæder mig til, at Nina, Signe og jeg skal lave teater i Aveny-Ts smukke rammer. Vi har fået muligheden for at lave de forestillinger, vi drømmer om, og sætte scenen for hvad vi synes, teater skal være. Det er angstprovokerende og sindssygt befriende på samme tid,” siger Sofie Torp, huskunstner og skuespiller. 

Sofie Torp, Signe H. Sørensen og Nina Rask er Aveny-Ts huskunstnere for sæson 23/24
Sofie Torp, Signe H. Sørensen og Nina Rask er Aveny-Ts huskunstnere for sæson 23/24.

De tre huskunstnere

Nina Rask er uddannet hos DR Talentholdet i 2021, hvor hun har lavet et utal af satirevideoer på P3 og P1-podcasten Funny Guy. Siden har hun medvirket i en række film og tv-produktioner, blandt andet TV 2 Play-serien Sex og P3s miniserie Too Sune. Nina har lavet den prisvindende queer-podcast Hvor regnbuen ender og vandt i 2022 prisen som årets LGBT-person ved Danish Rainbow awards. Nina spillede i 2022 en hovedrolle i teaterforestillingen SEX på Aveny-T. 

Signe H. Sørensen er autodidakt skuespiller og instruktør. Hun startede sit arbejde med teater i vækstlaget og arbejdede i små teaterkollektiver, blandt andet Teater Tugt, som skuespiller på forestillinger på Teatret Ved Sorte Hest, Teater V og Bådteatret. Signe har senere bevæget sig længere væk fra vækstlaget som instruktør på forestillingerne El Nino på Teatret Ved Sorte Hest og Viva La Frida på Momentum og Teatret ved Sorte Hest. 

Sofie Torp er uddannet skuespiller ved Den Danske Scenekunstskole i København i 2016. Siden har hun medvirket i en lang række teaterforestillinger og tv- og filmproduktioner. Bl.a. forestillingerne Et Dukkehjem på Det Kongelige Teater og Frit Flet på Sort/Hvid. I 2020 vandt Sofie en Robert og en Bodil for bedste kvindelige birolle for sin præstation i filmen Ser Du Månen Daniel og siden har Sofie kunne ses i flere hovedroller i store danske film. Senest har Sofie indspillet Hella Joofs filmatisering af Stine Pilgaards roman Meter i Sekundet

Seneste

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud...

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...
Annonce
Annonce

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

★★★★☆☆ Nikio og den store samurai – spændende fortælling i poetisk-filmisk iscenesættelse

I Jesper Bræstrup Karlsens Nikio og den store samurai er der ikke noget, piger ikke kan. Uanset hvad normerne foreskriver. Netop det, og den...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud af Bæredygtig Scenekunst NU. Det bliver den første organisation i Danmark, der arbejder på tværs...