Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Lars Sennels stopper som direktør for Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater skal have ny direktør. Efter 13 års ansættelse og de seneste knap 10 år som direktør har Lars Sennels meddelt bestyrelsen, at han ikke ønsker at forlænge sin ansættelse, når åremålsansættelsen udløber med udgangen af 2023. 

“Det er naturligvis med vemod men også med glæde, at jeg siger farvel til Vendsyssel Teater. Det har været nogle fantastiske år med at få bygget et nyt teater, som vi i løbet af de seneste fem år har fået gjort til ’Hjørrings dagligstue’. Jeg er stolt af, at jeg sammen med mine dedikerede medarbejdere har skabt en repertoirelinje med ambitiøse forestillinger – fra nyskreven dramatik som eksempelvis Det tabte Land og Lønstrup Ladies og til klassikere fortolket specielt til vores teaterrum som f.eks. Romeo og Julie, Et dukkehjem og Onkel Vanja – teater er jo en holdsport. Men nu kan jeg mærke, at der skal ske noget nyt. Jeg har brug for at prøve kræfter med andre ting, og så vil jeg rigtigt gerne have en hverdag i København sammen med min hustru, der for et par år siden måtte flytte fra Hjørring,” siger Lars Sennels. 

“Hvad fremtiden byder på, ved jeg ikke. Det vil den kommende tid vise. Men når man er åremålsansat og er 59 år, er det nu, hvis kræfterne skal bruges et andet sted. Jeg elsker scenekunsten og hele showbiz, så måske fortsætter jeg i den branche. Men jeg har også meget lyst til at blive udfordret på ny – jeg er jo uddannet journalist, så måske der venter noget med formidling og pressearbejde. Jeg ved blot, at det kommer til at foregå med udgangspunkt i København, selv om jeg naturligvis kommer til at savne alle folkene omkring Vendsyssel Teater og det dejlige og naturvilde Vendsyssel, hvor jeg nu har tilbragt en temmelig stor del af mit liv”. 

Bestyrelsen takker “den gode kaptajn”

“Lars Sennels har været den helt rigtige kapacitet at have som teaterdirektør her på Vendsyssel Teater. Han har gjort Vendsyssel Teater til et sted, hvor alle føler sig velkomne. Han har løftet repertoiret fagligt sammen med sine medarbejdere og de faglige kompetencer, vi har tilknyttet teatret, så det til fulde matcher vores vision og mission om at rykke op i superligaen blandt danske teatre. Vi traf en meget modig beslutning, efter vi rykkede ind i vores nybyggede teater for fem år siden. Vi ville mere end et egnsteater i Vendsyssel, og det er vi blevet takket være Lars Sennels målrettede indsats. Han har været med til at skabe imponerende forestillinger, som har fået tilskuere og teaterfolk fra hele landet til at rejse til Hjørring – og som har udløst Reumert-priser. 

Lars og hans medarbejdere har fået placeret Vendsyssel Teater på det nationale teaterlandkort. Vendsyssel Teater har nydt godt af Lars’ mange idéer og store netværk i branchen. Fra live tv-streaming af teaterforestillinger til sygehuspatienter i projektet Sygt Sundt Teater i samarbejde med TV 2 Nord – til gratis rejser med tog og bus i hele Nordjylland i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab mod fremvisning af en teaterbillet. Han har skabt populære samarbejder med andre institutioner i Hjørring Kommune og det øvrige Vendsyssel – fra museer til foreninger, fra kirker til kor – og fra plantevandringer til bjesksmagning. Det er også en del af det at drive succesfuldt teater i provinsen. Lars har styret  Vendsyssel Teater gennem en hård tid – senest også gennem coronaen. Han har været den gode kaptajn, som har spredt tryghed og glæde omkring sig. Jeg vil komme til at savne hans muntre og professionelle tilgang til verden og teatret. Men jeg under ham igen at få en dagligdag sammen med sin hustru – teatrets tidligere kunstneriske chef Anne Middelboe Christensen. Bestyrelsen og jeg ønsker ham og Anne alt det bedste fremover i København,” siger bestyrelsesformand Henrik Jørgensen, der beklager Lars Sennels beslutning, men også har forståelse for den.


Lars Sennels er uddannet journalist. Han har tidligere bl.a. været direktør for Horsens Ny Teater 2007-08 og for Musikteatret Holstebro 1997-2007. Inden da var han informationschef ved Aalborg Kommune og kommunikationschef for Aalborg Kongres- & Kultur Center. Siden 2018 har han været forperson for brancheforeningen Dansk Teater. Han sidder desuden bl.a. i bestyrelsen for TV2 Nord.

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...