Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

To nye huskunstnere på Aarhus Teater

Siden 2017 har Aarhus Teater haft tradition for at tilknytte huskunstnere til huset, og sæson 2023/24 bliver ikke nogen undtagelse. Her tiltræder instruktør og dramatiker Sigrid Johannesen og scenograf/kostumedesigner Laura Løwe nemlig som nyt huskunstnerpar på Aarhus Teater.

Aarhus Teaters publikum har allerede kunnet stifte bekendtskab med Sigrid Johannesen, der som iscenesætter stod bag bag forestillingerne Man vokser opMade in China, den aktuelle Girls & Boys og podwalken 10.000 skridt

Laura Løwe er til gengæld ny på Aarhus Teater, men har allerede slået sit navn fast som scenograf, da forestillingen Stolthed og fordom på Betty Nansen Teatret, som hun lavede scenografi og kostumer til, blev Reumert-kåret som Årets Forestilling 2022.

Nye bud på dansk scenekunst

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen siger om de to nye huskunstnere, der i næste sæson primært huserer på Studio-scenen:

“Jeg er meget glad for, at Sigrid og Laura har sagt ja til at blive vores nye huskunstnerpar. Sigrid kender vi rigtig godt i forvejen; hun udfordrer vores formater og gør det altid på en intelligent måde, som klart forholder sig til den tid, vi lever i. Laura er en af dansk teaters nye, fremadstormende scenografer og hendes talent er uomtvisteligt, hvilket hun tydeligt viste i scenografien til Stolthed og fordom.

Jeg glæder mig til, at Sigrid og Laura skal arbejde sammen med vores ensemble over længere tid. Jeg er sikker på, at vi har fået to stærke huskunstnere, der kan give nye, sprøde bud på dansk scenekunst”. 

Sigrid Johannesen og Laura Løwe afløser den nuværende huskunstner Nathalie Mellbye. Marie Koldkjær Højlund er fortsat huskomponist.

Længes efter lykkelige historier

De nye huskunstnere fortæller selv om deres nye arbejde på Aarhus Teater:

“Laura og jeg er på mange måder beviset på, at et arrangeret ægteskab kan ende lykkeligt, for vi har kun kendt hinanden i et halvt år. Nu glæder vi os helt vanvittigt meget til at kaste os over arbejdet med vores fælles sæson på Studio, hvor vi vil dykke ned i, hvordan man overhovedet kan fortælle historier i den virkelighed, vi lever i nu. 

Vi er den fremtidsløse generation – begge født i opsvingshalvfemsernes tro på den lykkelige slutning, den romantiske kærlighed, demokratiets sejr, økonomisk stabilitet. Men pludselig voksede noget frem – noget der slog sprækker i virkeligheden, og det eneste vi kan se nu er klimakriser, krige, depression, stress, angst, inflation, verden som vi kender den i opløsning.

Vi længes efter lykkelige historier at gemme os i. Hvor kan vi finde ‘and they lived happily ever after’?”

Om Sigrid Johannesen

Sigrid Johannessen er instruktør og dramatiker. Fra 2016-19 var hun kunstnerisk partner og konceptudvikler på Sort/Hvid sammen med Christian Lollike. Her har hun blandt andet været medudvikler på Aarhus Teaters Reumert-vindende forestilling Erasmus Montanus, været manuskriptforfatter sammen med Lollike på Aarhus Teaters Hospitalet, Revolution og den Reumertvindende En fortælling om blindhed

Sigrid instruerer aktuelt forestillingen Arturo Uis uhindrede vej til magten på Vendsyssel Teater. Fra 27. april kan publikum desuden opleve hendes iscenesættelse af Jane Eyre på Aarhus Teater Scala.

Hun har fået 3-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond til sit eget projekt MEGA RICH COMPANY.

Om Laura Løwe

Laura Løwe er uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole i 2019. 

Siden Laura blev færdiguddannet har hun lavet scenografi til en række forestillinger, bl.a. Dobbelt V på Blaagaard Teater, Stolthed & Fordom på Betty Nansen Teatret (vandt Årets Forestilling 2022) og Ett år av magisk tänkande (Kroneberg Teatern).

Publikum kan allerede opleve hendes arbejde i denne sæson, når hun laver scenografien til DDSKS’ afgangsforestilling PANIC! på Aarhus Teater, der er skrevet af Madame Nielsen til de kommende skuespiltalenter.

Laura Løwes første samarbejde med Sigrid Johannesen begynder også i indeværende sæson, når de to nye huskunstnere sammen laver Jane Eyre på Scala.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...