Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Ungt hold bag Årets Reumert 2023

Når dansk scenekunst i juni fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2023 i Odense, bliver det med et ungt hold både på og bag scenen. Instruktør Niels Erling og dramatiker Nanna Cecilie Bang er hjernerne bag årets show, og de har valgt de to unge skuespillere Anne Laybourn og Nicolai Duckert Perrild som årets værter.

Den 11. juni 2023 uddeles Årets Reumert 2023 i Odeon i Odense med et stort prisuddelingsshow. For tredje år i træk afholdes showet i Odense, hvor dansk teater vil blive hyldet med en underholdende aften, fyldt med priser og dramatiske indslag.

Annonce

“Årets Reumert er Danmarks mest prestigefyldte teaterpris, og vi er meget begejstrede for at have en så talentfuld gruppe af kunstnere til at bringe showet til live i Odeon. Både instruktør Niels Erling og dramatiker Nanna Cecilie Bang er begge anerkendte navne i dansk teater, og jeg er sikker på, at deres kreativitet og kunstneriske vision vil sikre et unikt og spektakulært show. Med den talentfulde værtsduo, Anne Laybourn og Nicolai Duckert Perrild, til at styre os igennem aftenen, kan det kun blive storslået,” udtaler Peter Mark Lundberg, direktør for Dansk Teater, der sammen med CPH Stage er arrangør af Årets Reumert.

Fælles kærlighed for awardshows

Det er ikke første gang, at instruktør Niels Erling og dramatiker Nanna Cecilie Bang arbejder sammen – senest har de i samarbejde kreeret forestillingen Kunsten at være okay på Nørrebro Teater i efteråret 2022. De har en kærlighed for at dyrke det moderne menneske med humor og musikalitet. Tidligere har de begge modtaget en Reumert Talentpris, og sidste år modtog Niels Erlings forestilling Du vil møde en anden af AKT1 også Årets Særpris. Nu ser de frem til at skabe Reumertshowet sammen.

“Nanna og jeg vil så gerne lave et show, som vi godt selv gad at se. Alt skal kunne ske. Vi har valgt to helt unge og nyuddannede værter til at styre showet, mens vi fylder scenen med gæster og indslag, der fejrer og favner hele dansk teater og hele den spændvidde, der er i alle afkroge af scenekunstbranchen. Vi vil gerne skabe et mega storslået show, der samtidig har masser af plads til sårbarhed,” udtaler instruktør Niels Erling.

Dramatiker Nanna Cecilie Bang tilføjer: “Der er så mange ikoniske awardshow-momenter, og Niels og jeg kan godt lide at dyrke dem og kan finde på at sende klip til hinanden med mennesker der græder, priser der deles forkert ud, navne der siges forkert og alt sådan noget. Vi har begge to en fælles kærlighed for den sårbarhed, som alle de nominerede mennesker står med. Derfor håber jeg også, at vores eget show kommer til at kunne rumme al den nervøsitet”.

Unge værter

Anne Laybourn er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2020, og har tidligere været nomineret til en Årets Reumert sammen med sit hold fra skuespillerskolen og dramatiker Nanna Cecilie Bang for forestillingen Alt Er Umuligt i kategorien Årets digitale forestilling.

Nicolai Duckert Perrild er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2022 og havde sin debut i ensemblet på Teater Momentum i efteråret 2022. De to unge talenter glæder sig helt utroligt til at indtage rollen som årets værter i et show, som de lover bliver et overflødighedshorn fuld af overraskelser.

Uddelingen af Årets Reumert 2023 afholdes i Odeon i Odense søndag den 11. juni kl 19.00. Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH Stage og er samtidig afslutningen på teaterfestivalen CPH Stage 2023. Prisuddelingen livestreames også direkte på www.aaretsreumert.dk

Seneste

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Dansk satire på tysk – interview med Mille Maria Dalsgaard fra Bühnen Halle

Mille Maria Dalsgaard tiltrådte som teaterleder for Bühnen Halle...
Annonce

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og reaktualiserer fra 7. marts den græske myte om kong Odysseus som performancekoncert på AFUK Scene....

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker pr. 1. marts 2024. Dermed styrker biblioteket indsatsen i forhold til fagområdet scenekunst. Anna Lawaetz er...