Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Dynamo modtager bevilling til bedre udemiljø mod havnen

DYNAMO modtager 1 mio. kr. af Nordea-fonden, som skal bruges til at åbne bygningen op mod havnen, hvor store vinduespartier, grønt udemiljø med siddepladser og hyggelige kroge skal invitere til møder mellem brugere, frivillige, publikum, forbipasserende, artister og kreative.  

Tildelingen supplerer den million DYNAMO modtog fra RealDanias Underværker-kampagne i maj 2022, samt midler fra Nykredit og Odense Kommunes Bydelspulje, og ikke mindst tilsagn fra lokale håndværkere, der frivilligt ønsker at være med til at udføre dele af planerne. Samlet er støtten med til at skubbe fremdriften af drømmene for ombygningen af DYNAMO, til et toptunet hus for nycirkus og åbent mødested for dets brugere.   

DYNAMO Workspace på havnen i Odense.
DYNAMO Workspace på havnen i Odense.

Vigtigt samlingssted

“Præmissen for puljen er at den kan komme mange til gode. Og det glæder os – for som et produktionshus for nycirkus, ønsker vi i den grad at være et samlingssted, der forbinder Danmark med verden, kunsten med publikum, og professionelle udøvede med foreningslaget,” udtaler kunstnerisk leder for DYNAMO, Gry Lambertsen. 

Hun bakkes op af by- og kulturrådmand Søren Windell (C): 

“DYNAMO er på få år blevet en både aktiv og anerkendt kulturel spiller i det odenseanske og danske kulturliv, og som by- og kulturrådmand er jeg på byens vegne glad for opbakningen fra Nordea Fonden og den kontante støtte i form af bevillingen på en million kroner. DYNAMO har et godt tag i både vækstlaget og professionelle kunstnere fra udlandet, og begge dele flugter perfekt med den kulturpolitik, vi netop har vedtaget i By- og Kulturudvalget”.  

Området ved DYNAMO. Foto: Cosmin Cirstea
Området ved DYNAMO. Foto: Cosmin Cirstea

Kredser om synergier

Nordea har givet det maksimale beløb, og helt konkret kan DYNAMO nu lave et grønt uderum, som knytter forbindelse fra artisternes lokale til borgernes oplevelse af livet på havnen – et uderum, som understøtter den udvikling, som Odense Havn gennemløber i disse år.

Ansøgningsprocessen har været en kollektiv indsats, hvor særligt kulturblæksprutte Britt Grundal Ottesen og teknisk produktionsleder Elena Stanciu har været de drivende kræfter i få projektet ud over rampen.  

“Vores ambition med bevillingen er at skabe et meningsfuldt mødested; et sted hvor man føler sig velkommen, tryg og inspireret. Vores arbejde til dagligt kredser ofte om at skabe synergier – synergi mellem artister i arbejdsrummet, som møder scenen; synergi mellem publikum, der møder kunsten… Nu glæder vi os til også i højere grad at kunne rumme foreningslivet og frivillige, der møder det professionelle lag,” udtaler Britt Grundal Ottesen.  

Gry Lambertsen supplerer:

“Det er ret unikt for et hus som vores både at kunne have toptrænede og scenevante artister gående side om side med den helt grønne og aspirerende hobby-udøver. Det forventer vi der kommer nogle rigtig spændende møder ud af, som forhåbentligt vil føre til en udvikling af nycirkus i Danmark”.  

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...