Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år. En måling, der viser, at 58% af de adspurgte svarer, at den økonomiske situation påvirker deres kulturforbrug, og 25% angiver, at de begrænser deres kulturforbrug på trods af deres lyst til at deltage i kulturelle oplevelser.

Applaus’ Kulturbarometer er en række målinger, der belyser borgernes kulturforbrug, købevillighed og tryghed i forhold til at opleve professionelle, publikumsrettede kulturaktiviteter. 

I den nyeste måling, der er baseret på 1.060 besvarelser, som blev gennemført i perioden 9. – 15. marts, svarer en stor del af de adspurgte, at de begrænser eller nedprioriterer deres kulturforbrug.

Nøgletal fra den nyeste Kulturbarometer-måling

  • 38% synes, at den økonomiske situation ikke påvirker deres forbrug af professionel kunst og kultur, mens 4% svarer ”Ved ikke”. Dermed forbliver der 58 %, som synes, at den økonomiske situation påvirker deres kulturforbrug.
  • 25% af borgerne angiver, at de begrænser deres kulturforbrug på trods af deres lyst til at deltage i kulturelle oplevelser.
  • 23% angiver, at de prioriterer deres penge på andre fritidsaktiviteter i lyset af den økonomiske situation.

Presset økonomi medfører mindre kulturforbrug

Brugere af professionel kunst og kultur forventer at reducere deres forbrug i de kommende seks måneder pga. den nuværende økonomiske situation og de stigende priser. Dette gælder især store klassiske koncerter (21%), store rytmiske koncerter (19 %) og store teatre/landsdelsscener (19%). Tallene tager højde for dem, der vil benytte sig mere af tilbuddene. Det er vigtigt at bemærke, at dette er en selvrapportering af publikums holdninger og ikke en forudsigelse af fremtidig adfærd.

Ser man på regional fordeling, så er den største nedgang for store klassiske koncerter i Hovedstaden (27 %), for store rytmiske koncerter i Sjælland (23 %) og store teatre/landsdelsscener i Midtjylland (24 %).

Læs hele rapporten her.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...