Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

Dina Vester Feilberg bliver ny kunstchef i Bikubenfonden

Den 1. maj tiltræder Dina Vester Feilberg som kunstchef i Bikubenfonden. Fremover skal hun lede fondens arbejde med at bidrage til udvikling af kunstinstitutioner og kunstnere og med at skabe systemiske forandringer på kunstområdet.

Dina Vester Feilberg kommer fra en stilling som direktør for Den Frie Udstillingsbygning, hvor hun har haft særligt fokus på strategisk udvikling og etablering af tværinstitutionelle samarbejder. Hun er uddannet kunsthistoriker og har tidligere stået i spidsen for kunstinstitutionen Rønnebæksholm samt været forkvinde for Foreningen af Kunsthaller i Danmark.

Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for aktuel billed- og scenekunst og bistår professionelle kunstnere og kulturinstitutioner med at gå nye veje og realisere deres potentiale. Med sin store erfaring med samtidskunsten, kunstinstitutioner, ledelse og strategisk nytænkning skal Dina Vester Feilberg bidrage til udviklingen af kunstinstitutioner og professionelle kunstnere i tæt samarbejde med Bikubenfondens mange samarbejdspartnere. 

Mulighederne skal nyskabes

”Dina Vester Feilberg er en stor kapacitet på kunstområdet og har stået bag flere nytænkende initiativer. Hun et særligt indblik i det tværæstetiske og har været drivkræft bag nye initiativer, der arbejder i krydsfeltet mellem scenekunst og billedkunst. Vi ser frem til at få et både meget vidende, nysgerrigt og strategisk tænkende menneske med ombord i Bikubenfonden og glæder os meget til samarbejdet”, siger adm. direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen.

”Vi befinder os i en brydningstid, hvor der finder markante ændringer og omstruktureringer sted på scene- og billedkunstområdet. Det er nu, der skal arbejdes for at nyskabe muligheder, der kan mærkes både i kunstmiljøet og i samfundet generelt. Med Thoravej 29 i sigte, et øget internationalt perspektiv og en nytænkende tilgang til filantropiske virkemidler står Bikubenfonden som en fuldstændig central og dagsordensættende aktør i denne proces. Jeg glæder mig utrolig meget til at samarbejde med aktørerne på området. Jeg er rundet af den overbevisning, at kunsten skal virke i samfundet, og jeg er levende optaget af at skabe de optimale rammer for at få dette til at ske”, siger kommende kunstchef i Bikubenfonden Dina Vester Feilberg. 

Som kunstchef bliver Dinas centrale opgaver – i samarbejde med Bikubenfondens øvrige kunstteam – at skabe tætte samarbejder i fondens nye Task Force program og i længerevarende strategiske partnerskaber med scene- og billedkunstfeltets institutioner. Hun kommer også til at indgå i arbejdet med at stimulere den politiske samtale om kunstens betydning og bidrage til videndeling og debat blandt kunstnere og kunstinstitutioner. Desuden kommer hun til at arbejde med udviklingen af Thoravej 29 – det community, som Bikubenfonden har taget initiativ til i København NV – samt med at udvikle fondens filantropiske metoder på tværs af kunst-, social- og kommunikationsteam.

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...