Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Nathalie Mellbye bliver ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid

Nathalie Mellbye har de sidste år markeret sig som en stærk visuel iscenesætter blandt andet som huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Fra september 2023 tiltræder hun som ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid.

Scenograf Nathalie Mellbye er inden for de seneste år debuteret som iscenesætter med sit særegne installatoriske og immersive udtryk. Nu tiltræder hun som ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid.

“Nathalie Mellbye har en baggrund som scenograf, men har de seneste år markeret sig som iscenesætter af forestillinger med en stærk poetisk og visuel sanselighed, der rummer både det brutale og det skønne. Hun vil tvinge os til ikke blot at se, men føle underliggende strømninger og samfundstendenser. Med Nathalie Mellbye får Sort/Hvid en ny kunstnerisk direktør med en kompromisløs æstetisk sans og en unik evne til at arbejde på tværs af kunstgenrer og medier. Vi er meget glade for at kunne præsentere netop hende, som vores nye kunstneriske direktør,” udtaler Bestyrelsesleder Christian Have om ansættelsen.

“Sort/Hvid er stedet for cuttingedge scenekunst. Det er kendt som et sted, hvor man sprænger rammerne for, hvad scenekunst kan være. Det er derfor, jeg glæder mig til at føre Sort/Hvid videre. Det er essentielt for mig at turde at eksperimentere og lave utraditionelle samarbejder. For mig er scenekunst et tværæstetisk og fysisk, sanseligt medie, som man kan bruge til at grave vrangsiden af mennesket frem, finde alt det trash, som vi bærer rundt på. Jeg er ikke bange for, at det bliver grimt og gør ondt, ligesom jeg elsker kontrasten mellem flabet humor og æstetisk skønne øjeblikke. Jeg glæder mig rigtig meget til at skabe sansemættede fortællinger og oplevelser med nye samarbejdspartnere og kollegaer,” siger Nathalie Mellbye, der glæder sig til at føre Sort/Hvid videre.

Om Nathalie Mellbye

Nathalie Mellbye er opvokset i Norge, men bosiddende i Danmark. Hun er uddannet scenograf fra Statens Teaterskole i 2012. Siden 2020 har Mellbye været huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Her har hun foruden at skabe scenografi og kostumer markeret sig som iscenesætter. Blandt andet med A Clockwork Orange (2022) og Frankly my dear I don’t give a damn (2022), som begge er koncertforestillinger. Mellbye er derfor også oplagt til at videreudvikle Sort/Hvid som scene for musikdramatik, hvilket teatret blev udnævnt til i 2021.

Nathalie Melbyes scenografier har tidligere kunnet opleves på Sort/Hvid. Blandt andet stod hun bag scenografien til Sort/Hvid, Aarhus Teater og Teater Momentums Reumert-vindende forestilling En fortælling om blindhed, hvor publikum lå blændede på bårer i Mellbyes lazaret-scenografi. Samme år skabte hun også scenografien til denungewertherslidelser af Sort/Hvid og Aarhus Teater.

Hun har desuden skabt scenografier til blandt andet Odysseen (2022) på Det Kongelige Teater, Intet (2020) på operaen, Det Kongelige Teater, Den danske borgerkrig 2018-2024 (2019) på Nørrebro Teater, Symposium (2019) på Det Kongelige Teater og Jonas (2020) på Kilden Teater i Norge. Derudover er Mellbye medstifter af kunstnerkollektivet LOGEN (stiftet i 2014), hvis tværæstetiske eksperimenter hun stadig er en aktiv del af.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...