Populært lige nu

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det danske publikum og skabe en øget opmærksomhed om dansk scenekunst for resten af verden. Det...
Annoncespot_imgspot_img

Nathalie Mellbye bliver ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid

Nathalie Mellbye har de sidste år markeret sig som en stærk visuel iscenesætter blandt andet som huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Fra september 2023 tiltræder hun som ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid.

Scenograf Nathalie Mellbye er inden for de seneste år debuteret som iscenesætter med sit særegne installatoriske og immersive udtryk. Nu tiltræder hun som ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid.

“Nathalie Mellbye har en baggrund som scenograf, men har de seneste år markeret sig som iscenesætter af forestillinger med en stærk poetisk og visuel sanselighed, der rummer både det brutale og det skønne. Hun vil tvinge os til ikke blot at se, men føle underliggende strømninger og samfundstendenser. Med Nathalie Mellbye får Sort/Hvid en ny kunstnerisk direktør med en kompromisløs æstetisk sans og en unik evne til at arbejde på tværs af kunstgenrer og medier. Vi er meget glade for at kunne præsentere netop hende, som vores nye kunstneriske direktør,” udtaler Bestyrelsesleder Christian Have om ansættelsen.

“Sort/Hvid er stedet for cuttingedge scenekunst. Det er kendt som et sted, hvor man sprænger rammerne for, hvad scenekunst kan være. Det er derfor, jeg glæder mig til at føre Sort/Hvid videre. Det er essentielt for mig at turde at eksperimentere og lave utraditionelle samarbejder. For mig er scenekunst et tværæstetisk og fysisk, sanseligt medie, som man kan bruge til at grave vrangsiden af mennesket frem, finde alt det trash, som vi bærer rundt på. Jeg er ikke bange for, at det bliver grimt og gør ondt, ligesom jeg elsker kontrasten mellem flabet humor og æstetisk skønne øjeblikke. Jeg glæder mig rigtig meget til at skabe sansemættede fortællinger og oplevelser med nye samarbejdspartnere og kollegaer,” siger Nathalie Mellbye, der glæder sig til at føre Sort/Hvid videre.

Om Nathalie Mellbye

Nathalie Mellbye er opvokset i Norge, men bosiddende i Danmark. Hun er uddannet scenograf fra Statens Teaterskole i 2012. Siden 2020 har Mellbye været huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Her har hun foruden at skabe scenografi og kostumer markeret sig som iscenesætter. Blandt andet med A Clockwork Orange (2022) og Frankly my dear I don’t give a damn (2022), som begge er koncertforestillinger. Mellbye er derfor også oplagt til at videreudvikle Sort/Hvid som scene for musikdramatik, hvilket teatret blev udnævnt til i 2021.

Nathalie Melbyes scenografier har tidligere kunnet opleves på Sort/Hvid. Blandt andet stod hun bag scenografien til Sort/Hvid, Aarhus Teater og Teater Momentums Reumert-vindende forestilling En fortælling om blindhed, hvor publikum lå blændede på bårer i Mellbyes lazaret-scenografi. Samme år skabte hun også scenografien til denungewertherslidelser af Sort/Hvid og Aarhus Teater.

Hun har desuden skabt scenografier til blandt andet Odysseen (2022) på Det Kongelige Teater, Intet (2020) på operaen, Det Kongelige Teater, Den danske borgerkrig 2018-2024 (2019) på Nørrebro Teater, Symposium (2019) på Det Kongelige Teater og Jonas (2020) på Kilden Teater i Norge. Derudover er Mellbye medstifter af kunstnerkollektivet LOGEN (stiftet i 2014), hvis tværæstetiske eksperimenter hun stadig er en aktiv del af.

Seneste

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør i disse dage stop i Aarhus, som den første danske by nogensinde. I forlængelse heraf...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok have undladt. Der er meget langt mellem snapsene i Tivolirevyen 2023, der mest består af...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på alle måder eklektiske teaterkoncert Parents Playlist publikum i hånden og ind i forældrelivets følelser. Gennem...