Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Ny brancheforening for forestillingsledere, regissører og rekvisitører

Den 14. juni 2023 har Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører (FFRR) første generalforsamling. Den nye forening vil blandt andet sætte fokus på bæredygtig ledelse og work-life balance i fagene.

En regissør er i dag en gængs, fælles betegnelse for personer, der arbejder som både forestillingsleder og rekvisitør, og de to ret forskelligartede fagligheder udføres nogle gange af den samme person på en produktion.

I 1777 registrerede man første gang jobbet regissør i Danmark. Her var Niels Hansen kommet på Det Kongelige Teaters lønningsliste som regissør. Det kan man læse i Henrik Engelbrecthts bog Opera i Danmark 1634-2005:

”[N. Hansen], som i fornøden Fald spiller i smaae Roller, er ellers Regissør ved Theatret og Instructeur og Kopist ved Syngeskolen, hvorfor han alt her nyder 450 Rigsdaler.”

Vidensdeling og sparring

Nu er den første brancheforening i Danmark for forestillingsledere, regissører og rekvisitører blevet stiftet og holder første generalforsamling den 14. juni. I Danmark findes der ikke en fagforening, der særligt omfavner disse fag. Derfor har de ikke før haft et fast, fælles ståsted, hvor udfordringer, specifikke for fagene, kan blive drøftet, hørt og set.

Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører skal danne et fælles talerør til dialog med teaterdirektører, producenter og produktionsledere om bæredygtig ledelse. Foreningen skal blandt andet sætte fokus på work-life balance i branchen, og naturligvis give mulighed for sparring og vidensdeling mellem medlemmerne,

Læs mere om foreningen her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...