Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★☆☆☆ Kærlighed ved første hik er de unge talenters store aften

Kærlighed ved første hik – The musical er en tynd fortælling med fed musik og sprudlende unge talenter. Det er en noget spille-rusten Robert Hansen, som skal forsøge at give nyt liv til den midaldrende Viktor, mens den modne Sofie Lassen-Kahlke giver Anja-karakteren lidt troværdig sødme. Men det er de unge og musikken, der holder liv i forestillingen.

De fleste har nok dyrket filmen Kærlighed ved første hik for et par årtier siden, og i trit med tidsånden forvandles de gamle filmhits til musicals. Nu er pilen landet på Kærlighed ved første hik, og her kan publikum opleve de originale filmstjerner – om end i lidt ældre version. Så hvad gør man, når tiden er løbet fra de kendte, men konceptet stadig sælger. Man spæder op med en fluffy rammefortælling, og fyrer op for ”alt det fede fra dengang”.

Og hold da op et mærkværdigt show, de har tryllet frem i Tivoli. Her er verdens tyndeste rammefortælling om ”Viktor verdens lækreste brandmand” og ”verdens smukkeste Anja” (jep – manden er sin profession, kvinden sit køn) tilsat tonsende musik, 80’er farver, discokugler, light-mandestrip og masser af bling-bling.

Kærlighed ved første hik Kærlighed ved første hik – The musical 2018. Foto: Miklos Szabo

Rammefortællingen er tynd og omfatter historien om den modne brandmand Viktor (en noget spille-rusten Robert Hansen), der daser dagen bort på sofaen, mens han guffer flæskesvær og ser Champions League. Og toptunede Anja (en troværdig-sød Sofie Lassen-Kahlke), der styrer mod karrierens top som konceptudvikler i et reklamefirma.

Da vi møder parret, er der knas i forholdet – og man forstår. For Viktor længes efter Anja, mens hun hellere vil knalde Tisvilde-klovnen Topper (Oliver Bjerrehus – totalt blottet for skuespillertalent, men ganske sjov i sin stilrene hipster-karikatur). På sidelinjen regerer venneparret Porsche-Peter (Joachim Knop med sans for selvironi og fed bund i sangstemmen), og hans dominerende kone Regitze (en lidt overstyret Fie Alberte Damgaard-Lauritsen). Hvordan det venskab er kommet i stand, må stå hen i det uvisse, men det giver fint liv i fortællingen. Historien foldes ud i et mix af scener fra dengang de mødtes og følelserne blomstrede til nutidens kærlighedskrise.

Kærlighed ved første hik Kærlighed ved første hik – The musical 2018. Foto: Miklos Szabo

Manuskriptets banale oplæg giver ikke meget substans på indholdssiden, og derfor er det så stor en fornøjelse at fokus er lagt på musikken og de koncert-lignende optrin – og repertoiret er bredt. Der synges Spice Girls’ Wannabe, når den modne Anja skal folde sig ud med girl-power på jobbet, Stupid Man (Thomas Helmig), mens Viktor vælter stiv rundt på bodegaen og Martin Brygmanns Jeg vil i seng med de fleste, når teenage-pigerne folder sig ud før festen. Bandet Innocent Blood står live på scenen og tonser stærkt igennem med groovy beats og lækre guitarrifs, mens et par kreperlige forudindspillede back tracks var svære at finde fornøjelsen ved. Der er fart på, så falder det ene nummer lidt ved siden af (og det gør de indimellem) buldrer det andet straks afsted, og de enkelte sceneskift glider elegant, mens de i turbo-tempo folder fortællingen ud.

Kærlighed ved første hik – The musical 2018. Foto: Miklos Szabo

Men det er de unge, som giver aftenen værdi, når de spæder til med deres sprudlende skønne og lystigt hormon-tonsende energi og løsslupne ”teenagere-fortolkninger”, mens de både kan synge, spille skuespil og danse så det kan mærkes i hele kroppen. Helt i front er den unge Viktor (en charmerende elskelig kejtet Nicolaj Jensen), der i samspil med den unge Anja (den gennem-musikalske og overbevisende sødmefulde Anna Clara Sachs Leschly) får den tynde fortælling til at fyldes med følelsesmæssig substans med deres indlevende spil og følelsesvækkende stærke vokal. Kæmpe-talentet Lea Thiim brager igennem med en stemme-kapacitet som få kan matche.

Kærlighed ved første hik – The musical 2018. Foto: Miklos Szabo

I selskab med dem er det skønt at genopleve Kærlighed ved første hik. Men hvorfor vi lige skal se denne film-version på scenen frem for alt mulig andet, gives der ingen dybere forklaring på.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...