Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Danmark er et fængsel

Instruktør Jacob Schjødts meget vellykkede fortolkning af Hamlet på Vendsyssel Teater er tro mod teksten, men samtidig politisk højaktuel. Citatet “Der er råddenskab i Danmarks rige” bliver den overordnede ramme og giver nutidigt genklang.

Det kendte citat “Der er råddenskab i Danmarks rige” lyder helt i begyndelsen af instruktør Jacob Schjødts tekstnære udgave af Shakespeares tragedie Hamlet. Og sidst i forestillingen gentages det som et ekko med replikken ”Danmark er et fængsel”.

Den kendte klassiker om den danske kongesøn Hamlet, der skal hævne sin far, der er blevet myrdet af sin bror, bliver nutidigt relevant i Hjørrings nye teaterbygning, idet den bærende ramme for forestillingen både er Danmarks politiske og Hamlets personlige isolation.

Da Hamlets fars genfærd fortæller ham, at han er blevet myrdet, begynder Hamlets eksistentielle krise og indadvendthed. Som skærende kontrast står den indledende kærlighedsscene, hvor den ubekymrede Hamlet er i tæt omfavnelse med Ofelia. Men kort efter runger genfærdets dystre stemme på scenen bygget op i et mylder af forskellige plateauer og trapper, som skuespillerne aktivt kan bruge i gestaltningerne af deres magtintriger. I scenografien og kostumerne af Carsten Burke Kristensen blander det gamle sig med det nye ligesom den bærende fortolkningsramme.

Levende teater

Men Hamlet på Vendsyssel Teater bliver især levende, fordi skuespillerne brillerer; de spiller til og med hinanden, undertiden afbrudt af klare direkte henvendelser til publikum. I modsætning til opsætningen på Kronborg i år ånder tragedien og bliver vedkommende, så publikum kan engagere sig selv i de mange fortællinger, der stiller de store betydningsfulde spørgsmål til kærlighed, magt, sorg, samfund og død.

Særligt fremtrædende står den prisbelønnede Elliott Crosset Hoves gnækkende og intellektuelle Hamlet plus den unge Asta Kamma Augusts unikke både stærke og skrøbelige Ofelia. Men hele ensemblet er absolut værd at se.

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Mette Garfield
Mette Garfield
Mette Garfield er cand. mag. i litteraturvidenskab og kulturjournalistik. De sidste ca. 13 år har hun arbejdet med formidling af scenekunst, særligt det eksperimenterende tværdisciplinære felt, som anmelder, kurator og skribent.
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...