Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

★★★☆☆☆ Made in Aarhus – Fed musik i flade rammer

Fem årtiers fede hits fra Aarhus har fået et funky fundament i kapelmester Mikkel Rønnows velkomponerede arrangementer – og det svinger, men fungerer det som teaterkoncert?

Både – og. For mens bandet svinger røven ud af bukserne og cementerer sangenes klassiker-potentiale, så fænger den uhyre tynde historie slet ikke.

Det begynder ellers så fint med en let dramatisering af TV2’s Kys Bruden, hvor de fem helt almindelige mennesker, der ligeså vel kunne være dig eller mig, står ved busstoppestedet, og skuespiller Thomas Amt Kofoed, med gribende tonalt overskud, får neglet pointen, at: ”det er de helt små marginaler vi taler om, en meter højest så var han måske blevet brudens gom”.

Og så er der sat gang i kærlighedsstafetten. Trine Pallesen kaster, med stort scenisk overskud og elskelig charme, sin solgule Aarhuspige ud i lidt lesbisk kærlighed med den rå barkvinde (en sublimt syngende Xenia Lach-Nielsen), som de sammen løfter i den fængende, funky version af Anne Linnets Smuk og dejlig. Og der lines op til duet-speed-dating i et fint musikalsk mix af bl.a. Haugaard og Nørbygaards Malling, Helmigs Gotta Get Away from you, De Nattergales UHA-DA-DA og Bamses Jeg elsker kun dig.

Men kærligheden slutter brat – eller gør den? Teaterkoncerter byder ikke nødvendigvis på klassiske historier, men så er der typisk nogle skarptskårne typer eller temaer, som driver fortællingen og samler universet.
I Made in Aarhus er det svært at få øje på det bærende, sceniske tema, som kan give historien fremdrift, og karaktererne står så svagt antydet, at det er ret uklart, hvem de er, hvornår – og hvad er det så publikum skal opleve i forhold til en almindelig koncert?

Og hvor er Aarhus? Der er ikke meget som indikerer at afsættet er Aarhus, udover som ophavsdestination til musikkens tilblivelse? Men hvorfor så samle alle numre derfra, hvis byen ikke spiller en rolle? Tænk bare på, hvordan København blev det bærende afsæt for den ensomhed som persongalleriet forsøgte at slide sig ud af i teaterkoncerten København – sange fra storbyen (Nørrebro Teater 2015).

Det er musikken og sangerne, som driver Made in Aarhus – og her leveres kvalitet af højeste kaliber. Skuespillerne synger alle suverænt med stort klangmæssigt overskud og følelsesmæssig dybde, bandet groover elegant, og da forestilling går ind i sin afsluttende 5. del – et mega mix af store hits, spillet og sunget som en almindelig koncert – går festen for alvor i gang og viser det enorme potentiale, som de gamle hits har, når de får lyd i et så fortrinligt band og sanghold som her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...