Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Synapser – Madteater der vækker minder

Madteater og oplevelses-installationen Synapser giver dig smag for minder og varme erindringer i mødet med mad, musik og nye mennesker.

Det er dejligt at være gæst hos sART danseteater, som denne gang byder til madteater i Svendborgs forsamlingshus. Forestillingen begynder foran forsamlingshuset, hvor varme ildfade sørger for brændeduft og lun stemning. Et streetkøkken serverer smagfuld grøntsagssuppe med pesto-olie og græskarkerner, mens publikum står i små grupper og deler minder om smag, dufte og mad, som fx en tilskuer, der ved duften af træ mindes barndommen og faderens tømrerværksted.

Et par spillemandsmusikanter tropper op med harmonika og sange om mad, før vi går indenfor og finder plads ved borde og bænke i husets sal. Bag metalstængerne i et opsat byggestillads slås danseren (Carlos Rodas) med hverdagens mekaniserende trummerum i en betagende lille koreografi, hvor systematiske bevægelser går fra rutineprægede til tvangs-mekaniske indtil kroppen til slut kollapser – en lille reminder om, at vi engang imellem måske skal stoppe op før hverdagens hamsterhjul kører helt af sporet!

Synapser
Synapser af sArt Danseteater. Foto: Ard Jongsma

Efter dansen er der spillemandsmusik på scenen i den anden ende af rummet. Her serverer den rytmisk-stærke duo (Anders Ringgaard og Karin Norrinder) en håndfuld sange om mad og minder med klang af folkemusik og tekster fra et levet liv og historier fra virkeligheden.

Herefter kan publikum gå rundt på egen hånd og nyde de små delikatesser og fortællinger i 11 installationer. Der er fx ”ældresagen”, hvor vi får rødbedesaft og kål som er behandlet i en særlig slags saltlage, mens en ung kvinde fortæller om en fattig dame fra Svendborg, hvis mand døde i saltminerne, da han afsonede en dom for mad-rapseri.

Synapser
Synapser af sArt Danseteater. Foto: Ard Jongsma

Der er stof til eftertanke og plads til at stoppe tiden i Synapser, som balancerer et behageligt sted mellem de personlige minder og den medrivende kunstneriske oplevelse. Der er ikke meget plads i forsamlingshuset, men de får udnyttet det så fint, og forestillingen er sand lise for sjælen.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...