Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Fysisk teater om alderdom og glæden ved livet – også når det næsten er slut

Fysisk teater om alderdom er både medrivende og morsomt, men mangler den fortællemæssige røde tråd, der kan samle de mange flotte optrin.

Ved sceneindgangen bliver vi mødt af to krumbøjede herrer; klamrende sig til deres gangstativer, iklædt slåbrok og hvide underbukser hilser de hvert enkelt publikum velkommen med et rystende håndtryk. Mens publikum finder sine pladser, gør de to ældre mænd det samme. Med møje og besvær får de slæbt sig selv og deres gangstativer op ad publikumsopbygningen og mast sig ind imellem publikum. Men da det går op for dem, at de jo egentlig skal på scenen, må de igennem den samme mølle igen.

Gamle mænd i unge kroppe

Forestillingen er en fysisk fortælling om alderdom og forfald i en satirisk leg med kroppen og de mange skavanker, der følger med alderen.
På scenen folder danserne sig ud en i en række groteske, rørende og satiriske slagkraftige bud på kroppen og dens forfald. Forestillingen er bundet sammen af en række enkeltstående optrin med referencer til verdenshistorien, helt fra universets skabelse, til renæssancen og videre til 1950’erne. Noget tyder på, at det hele er ét langt flashback, en hallucination – eller måske et helt liv?

Jagten på det grå guld, Don Gnu. Foto: Malene Cathrine Pedersen

Her i form af kroppe, der mødes, som fx den fysiske brydekamp, hvor tre kraftfulde og stærke dansere kæmper i koreografier, der bringer associationer til klassiske renæssance-kunstværker. En kamp, der udfoldes som en slowmotion jagt-sekvens efter en lysende pære til tonerne af Händels bombastiske Lascia Ch’io Pianga, og to dansere kørende rundt på el-scooter og med lampeskærme på hovedet – er det mon den sidste flamme, der snart skal slukkes? Mens en mystisk lysende pære, der flere gange dukker op i forestillingen, kan være ungdommen og skønhedens tabte lys. En tilstand vi længes efter, men ikke kan få!

Grib livet hvor end du er

De mange enkeltstående scener krydres med musikalske indslag, som understøtter budskabet, som fx når musiker Alice Carreri med jazzfraseringer og fyldig klang fortolker Liva Weel-klassikeren I det korte liv hvor “den drømmeløse søvn, kommer før vi tror”. Døden skal vi alle møde, og den kommer hurtigere, end vi regner med, også for forestillingens karakterer. Det er vel egentlig det, forestillingen handler om; at gribe livet, ligegyldigt hvilket livsstadie, man befinder sig på.

Ingen tvivl om at det er underholdende at se med på de mange imponerende og fysiske flotte fortolkninger af kroppen og aldring. Det er morsomt, medrivende og budskabet er vedkommende – men forestillingen mangler en fortællemæssig rød tråd for helt at nå i mål.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Ida Fredericia
Ida Fredericia
Cand.mag i moderne kultur og kulturformidling og har i en årrække arbejdet med dans og teater både som skribent, pressemedarbejder, danser og underviser i dans og ballet.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...