Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Dramatikkens Hus har holdt sit første arrangement i København

Dramatikkens Hus blev stiftet i sommer af dramatikerne Abelone Koppel, Marie Bjørn og Anna Skov sammen med producent Amanda Tilia ud fra et ønske om at skabe en platform og et fællesskab for ny dramatik i København med ordet og dramatikeren i centrum.

Torsdag den 1. oktober afholdt Dramatikkens Hus det første arrangement med titlen Dramatisk Salon, som vil fremover vil være en månedlig tilbagevendende begivenhed. I Dramatisk Salon inviterer Dramatikkens Hus danske dramatikere til at læse op af deres tekster og samtale om virket som dramatiker.

De fire kvinder bag Dramatikkens Hus skriver i en mail til ISCENE, at de oplever, at “mange teatre glemmer, at kvalitetsscenekunst starter med fortællingerne. Vi oplever at langt de fleste teatre ligger under for en model, hvor teatret dikterer og definerer, hvad dramatikere skal skrive, og at det meste nye dramatik er bestillingsopgaver. Det mener vi er et tab, da der derfor sjældent skabes værker, der tager udspring fra den enkelte dramatikers kunstneriske vision. Det er også et tab for publikum, der berøves chancen for at opleve originale dramatiske værker, der strømmer fra et dramatisk udtryksbehov, frem for fra en tjekliste fra et teater”.

Det følgende er et uddrag fra Abelone Koppels åbningstale til den allerførste udgave af Dramatisk Salon:

”For et år siden, sad vi fire i et køkken og talte om hvor meget vi savnede et dramatikerfællesskab, et sted hvor vi kunne gå hen med vores tekster, vores dramatik. Et sted hvor de nye fortællinger, kunne afprøves, undersøges og hvor der var plads til at fejle, og skabe nye formater, nye veje og processer.  Et sted der kunne være frit for konkurrence og præstationsangst, et sted hvor vi som dramatikere var i centrum, hvor vi kunne dele erfaringer med hinanden, og få støtte i svære arbejdssituationer, eller skriveprocesser. Drømmen om Dramatikkens hus opstår også I en branche der lige nu er sindssygt presset, og det er med kærlighed til netop denne branche at vi sætter vores energi ind på at starte Dramatikkens hus. Det er en skelsættende tid, og vi har virkeligt brug for nye fortællinger. Når verden forandre sig, så forandrer de historier der skal fortælles også, og vi har lyst til at skabe et rum for de fortællinger. Vi kender ikke alle svarene på hvad Dramatikkens hus skal være, dem er vi i gang med at undersøge, og glæder os også til at udvikle og sparre med jer. ”

Dramatikkens Hus har indgået samarbejde med LiteraturHaus, hvor de har adresse, og hvor arrangementerne i første omgang vil finde sted. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i en nyoprettet stilling som kommerciel chef. Hun får ansvaret for udvikling af en ny kommerciel...