Del

En teaterproduktion består af mange forskellige fagligheder. Ud over skuespillerne på scenen er der alle fagfolkene bag scenen: sceneinstruktør, dramatiker, kostumedesigner, lystekniker, lyddesigner, koreograf, dramaturg mm. De står ofte alene med deres faglighed på de enkelte produktioner og kan mangle en faglig sparringspartner indenfor netop deres fagområde. Det vil Udviklingsplatformen for Scenekunst gøre noget ved og har derfor lanceret et nyt program Kunstneriske Parløb.

Med programmet faciliterer Udviklingsplatformen for Scenekunst et forløb mellem to kunstneriske fagfæller inden for det scenekunstneriske felt. De to fagfæller følger hinandens arbejde i teatersæsonen 2021/22 på op til tre produktioner.  Igennem programmet får de en ligeværdig sparringspartner, som kender til lige netop den rolle og de problematikker, som de hver især arbejder med i en scenekunstnerisk proces.

”Som selvproducerende freelance koreograf og kunstnerisk leder er det utroligt udviklende og inspirerende at få muligheden for at følge, sparre og dele refleksioner om det kunstneriske arbejde sammen med en anden inspirerende koreograf. Jeg glæder mig til et trygt rum hvor vi kan dele viden, lytte, støtte, udvikle og udfordre hinanden,” siger My Grönholdt, kunstnerisk leder og koreograf, MYKA.

På baggrund af et Open Call i foråret har Udviklingsplatformen matchet og igangsat fem kunstneriske parløb. Blandt deltagerne er koreografer, lyddesignere, sceneinstruktører og komponister: 

Koreograf og kunstnerisk leder My Grönholdt / MYKA & 
Koreograf og kunstnerisk leder Nønne Mai Svalholm / Svalholm Dans

Lyddesigner og komponist Morten Mosgaard / Teater Jævn
Lyddesigner og komponist Niels Bjerg / WE GO

Sceneinstruktør Lene Skytt Rasmussen
Sceneinstruktør Line Paulsen

Danser og koreograf Ellen Kilsgaard
Dramaturg, underviser og koreograf Marie Keiser-Nielsen / Det Fynske Dansekompagni

Lyddesigner Kim Malmose / Odense Teater
Lyddesigner Anton Bast / Teatret Svalegangen

Læs mere om de kunstneriske parløb her.