Del

Ballettens Venner uddelte i går Ole Nørlyngs talentpris 2021 til solist i Den Kgl. Ballet, Ryan Tomash, der for fire år siden som 18-årig kom til balletten som korpsdanser.

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et kunstnerisk overskud i sin sceneoptræden.

Medlem af bestyrelsen for Ballettens Venner, Vibeke Wern, motiverede Ole Nørlyngs Talentpris på 15.000 kr. med blandt andet disse ord:

“Det store gennembrud i Den Kgl. Ballet fik du i maj 2019, da du som bare 19-årig meget imponerende med ungdommelig lidenskab og næsten vildskab dansede Armand i John Neumeiers Kameliadamen sammen med Ida Praetorius som Marguerite.

Men du har i den grad også flair for moderne koreografier. Det har man bl.a. kunnet se på Kammerballetten denne sommer, hvor du akrobatisk og smidig foldede dig ud med din super fleksible krop i César Faria Fernandes’ solo Inwardout.

Lige nu kan man opleve dig i Twyla Tharps Come Fly Away, hvor du danser med Frank Sinatras musik helt ind under huden, når du frækt og nonchalant og med stort teknisk overskud folder dig ud som Hank.

Du kan snurre, hoppe og springe højt og sikkert i luften. Og så er du en utrolig dygtig dansepartner.”

Kilde: pressemeddelelse Dansens Venner