Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

10 danske scenekunstaktører udvalgt til bæredygtighedsprogram

Statens Kunstfond og Arts Council England kan nu i samarbejde med Julie’s Bicycle, Udviklingsplatformen for Scenekunst og Danmarks Ambassade i Storbritannien løfte sløret for, hvilke danske aktører, der er udvalgt til udviklingsprogrammet med fokus på bæredygtighed.

Kunstfonden samarbejder med Arts Council EnglandJulie’s Bicycle, Danmarks Ambassade i Storbritanien og Udviklingsplatformen for Scenekunst om et udviklingsprogram, som har til formål at hjælpe scenekunstaktører i England og Danmark med sammen at udvikle bæredygtige og innovative tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion.

Dette udviklingsprogram bygger på Arts Council England og Julie’s Bicycle’s ’Accelerator Program’; et uddannelses-, ledelses-, udvekslings- og mentorprogram, der hjælper kulturelle organisationer med at fremme deres bæredygtige praksis.

De udvalgte deltagere fra Danmark

De udvalgte er professionelle scenekunstnere, kompagnier, festivaler og producenter fra England og Danmark, som arbejder inden for en bred vifte af scenekunstgenrer.

De danske deltagere er:

”Vi i Statens Kunstfond er begejstret for det nye samarbejde, som vil styrke dansk og engelsk scenekunst og inspirere både publikum og hele det internationale scenekunstmiljø med innovative projekter, der giver bud på, hvordan kunsten kan være med til at sikre os en bæredygtig fremtid,” udtaler Lars Seeberg, Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Om udviklingsprogrammet

Programmet falder i to dele. Et interaktivt, online udviklingsprogram i starten af 2022, der udforsker udfordringer for og praktiske tilgange til at reducere internationalt scenekunstarbejdes klimapåvirkninger.

Efterfølgende kan de, som blev udvalgt til onlineprogrammet, søge om tilskud til samarbejdsprojekter som fx kan være fokuseret på nyt kunstnerisk indhold, udforskning af nye metoder og modeller, forskning eller udvikling af et større projekt.

”Bæredygtighed er en grundsten i vores prioriteringer. Med dette unikke program, hvor ideer og kompetencer udvikles og udveksles mellem vores to lande, vil vi forhåbentlig skabe langsigtet og meningsfuld kulturudveksling,” udtaler Lars Thuesen, Ambassadør ved Danmarks Ambassade i Storbritannien.

Læs mere om programmet her.

Kilde: Statens Kunstfond

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...