Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Tre nye kunstnere i udviklingsprogrammet Aabent Rum i 2022

Aaben Dans, egnsteatret i Roskilde, byder tre nye kunstnere velkommen i teatrets koreografiske udviklingsprogram Aabent Rum.

Kunstnerne, som alle har afsæt i dans, krop og bevægelse, er Fabio Liberti (It), Katrien van der Velden (DK) og Julie Rasmussen (N) med sin gruppe The Meatlump. Alle tre kunstnere er baseret i Danmark.

Annonce

Tilknyttet Aaben Dans i 2022

De tre kunstnere er særligt udvalgte til at arbejde hos Aaben Dans i det kommende år, hvor de hver især har adgang til at arbejde i studiet, får et honorar for at udvikle deres koreografiske arbejde og får løbende sparring og hjælp både teknisk, kunstnerisk og organisatorisk af personalet i Aaben Dans.

Fabio, Kathrine og Julie er udvalgt, da de repræsenterer helt forskellige tilgange til dans og koreografi og er forskellige steder i deres karriere. De har alle tre noget på hjertet og er baseret i Danmark og glæder sig til at kunne benytte faciliteterne i Roskilde.

aaben dans savent rum
Katrien van der Velden. Foto: Nina Weseman

De har hver især valgt, hvad de vil arbejde med eller undersøge. Julie og hendes gruppe vil arbejde med intimitet og sårbarhed i kraftfuld fysik. Katrien tager udgangspunkt i forholdet mellem krop og stemme og undersøger følesansens betydning for mennesker. Fabio vil bl.a. dykke mere ned i en kropslig praksis og arbejde med plastikkens betydning i verden.

Understøtter unge kunstnere

”Vi er meget glade for at være i stand til at understøtte unge kunstneres virke ved at dele de ressourcer vi har; bl.a. ledig studieplads og den akkumulerede viden vi har om at producere dans og scenekunst for et publikum. Det er et fælles anliggende at holde scenekunsten vibrerende og når vi har yngre kunstnere i huset, er det er bevidst tilvalg. Vi kan hjælpe dem, de inspirerer os og publikum får en mulighed for at få spændende scenekunstneriske oplevelser i Roskilde med nogle af de nyeste og bedste fra den danske dansescene. Det er fantastisk at tilskudsgiverne har anerkendt behovet for at udviklingsarbejdet er vigtigt, så vi håber meget at kunne blive ved med at finde midler til at fortsætte Aabent Rum”, skriver Pernille Møller Taasinge, udviklingschef i Aaben Dans, i en pressemeddelelse.

aaben dans
The Meatlump. Foto: Morten Arnfred

Det er tredje hold kunstnere, som Aabent Rum favner. I 2021 havde Aabent Rum fornøjelsen af Snorre Elvin og Nanna Stigsdatter, der premierede deres forestilling Pour it på Scenen hos Aaben Dans. Det første hold i 2019/2020 var Antoinette Helbing, Georgia Kapodistria og Anna Lea Ourø/Amalia Kasakove.  De skabte sammen med Aaben Dans Micro festivalen i december 2020 (aflyst grundet corona), men har i andre sammenhænge vist stykkerne, der blev udviklet såsom The Laughing Games af Helbing og Just ok af Ourø/Kasakove.

Aabent Rum er i 2022 støttet af De særlige udviklingsmidler samt Egnsteatrenes udviklingspulje.

Læs mere om Aaben Dans her.

Kilde: Pressemeddelelse, Aaben Dans

Seneste

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en...

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen...
Annonce
Annonce

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for Blaagaard Teater den 1. januar 2025. Det skriver Blaagaard Teater i en pressemeddelelse. Alexander Mayah Larsen...