Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Nyt dansk initiativ skal sætte scenekunst for børn og unge på dagsordenen i hele Europa

Danmarks stærke og internationalt anerkendte tradition for teater og dans for børn og unge skal nu stå i spidsen for at udvikle scenekunstbranchen i Europa, og styrke grundlaget for at stadig flere af kontinentets børn og unge får adgang til kultur i deres hverdag.

Med støtte fra Statens Kunstfond og EU skal ASSITEJ – International Association for Theatre for Children & Young People med sekretariat i Danmark fra 2022 realisere en lang række europæiske aktiviteter, og være samtalepartner for EU-kommissionen i politikudvikling og kulturpolitiske initiativer.

”Vi er glade for at EU deler vores opfattelse af, at arbejdet med de store udfordringer vores samfund står overfor begynder med børnene. Tillid til hinanden og til fremtiden i en langstrakt pandemi, arbejdet for et bæredygtigt samfund og inklusion frem for udgrænsning af minoriteter begynder med de yngste borgere, og de fortællinger og kulturelle billeder, de benytter til at forme sig selv og andre med,” siger generalsekretær i ASSITEJ International, Louis Valente Sørensen og tilføjer:

“Jeg er også stolt over, at Danmark i form af Statens Kunstfond investerer i europæisk og global børnekultur til glæde for verden og ikke mindst Danmark. Projektet vil trække viden, netværk og internationale muligheder og synergier til Danmark, der hvis vi udnytter dem klogt, vil have blivende betydning nationalt.”

Mangfoldighed, bæredygtighed og flere børn i teatret

Over de næste tre år vil ASSITEJ bl.a. sikre et bedre grundlag for at flere børn får adgang til scenekunst gennem en kombination af bedre europæisk statistik, viden om udviklingen af velfungerende formidlingsstrukturer og en styrket forståelse af værdien af børns møde med kunst.

Andre fokusområder er arbejdet med bæredygtighed, mangfoldighed og udvikling af de europæiske og globale mødesteder for scenekunstnere.

Læs mere om projektet her.

Kilde: Pressemeddelelse, ASSITEJ

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...