Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Nyt dansk initiativ skal sætte scenekunst for børn og unge på dagsordenen i hele Europa

Danmarks stærke og internationalt anerkendte tradition for teater og dans for børn og unge skal nu stå i spidsen for at udvikle scenekunstbranchen i Europa, og styrke grundlaget for at stadig flere af kontinentets børn og unge får adgang til kultur i deres hverdag.

Med støtte fra Statens Kunstfond og EU skal ASSITEJ – International Association for Theatre for Children & Young People med sekretariat i Danmark fra 2022 realisere en lang række europæiske aktiviteter, og være samtalepartner for EU-kommissionen i politikudvikling og kulturpolitiske initiativer.

”Vi er glade for at EU deler vores opfattelse af, at arbejdet med de store udfordringer vores samfund står overfor begynder med børnene. Tillid til hinanden og til fremtiden i en langstrakt pandemi, arbejdet for et bæredygtigt samfund og inklusion frem for udgrænsning af minoriteter begynder med de yngste borgere, og de fortællinger og kulturelle billeder, de benytter til at forme sig selv og andre med,” siger generalsekretær i ASSITEJ International, Louis Valente Sørensen og tilføjer:

“Jeg er også stolt over, at Danmark i form af Statens Kunstfond investerer i europæisk og global børnekultur til glæde for verden og ikke mindst Danmark. Projektet vil trække viden, netværk og internationale muligheder og synergier til Danmark, der hvis vi udnytter dem klogt, vil have blivende betydning nationalt.”

Mangfoldighed, bæredygtighed og flere børn i teatret

Over de næste tre år vil ASSITEJ bl.a. sikre et bedre grundlag for at flere børn får adgang til scenekunst gennem en kombination af bedre europæisk statistik, viden om udviklingen af velfungerende formidlingsstrukturer og en styrket forståelse af værdien af børns møde med kunst.

Andre fokusområder er arbejdet med bæredygtighed, mangfoldighed og udvikling af de europæiske og globale mødesteder for scenekunstnere.

Læs mere om projektet her.

Kilde: Pressemeddelelse, ASSITEJ

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i en nyoprettet stilling som kommerciel chef. Hun får ansvaret for udvikling af en ny kommerciel...