Del

Projektstøtteudvalget for Scenekunst har netop uddelt 17,0 mio. kr. til 78 scenekunstaktiviteter bl.a. til sanseligt teater om naturen og om nuet. Det er udvalgets første uddeling siden de tiltrådte 1. januar.

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Scenekunst og bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Gitta Malling fortæller om uddelingen:

”Vores første uddelingsrunde i det nye Projektstøtteudvalg for Scenekunst har vist ansøgninger med stor nysgerrighed og talent for at nytænke og udfordre scenekunstens rammer. Vi ser et stort fokus på det sanselige, på klimaet og på at være i nuet og i naturen. Det viser sig blandt andet i forestillinger der former sig som opdagelsesrejser i naturen, og i forestillinger der undersøger, hvordan vi kan fokusere på hverdagen og øjeblikket. Vi glæder os til at alle scenekunstaktiviteterne møder publikum.”

Sanselig scenekunst, natur og klimasorg

Hvordan sætter vi tiden i stå og stiller skarpt på øjeblikket, på vores hverdag og værdien af det, vi har lige foran os? Det er noget af det, TeaterBLIK undersøger i forestillingen Et øjeblik. Her får man som tilskuer tid til at lade sine egne tanker og associationer overtage det konkrete visuelle fokus. Forestillingen er for børn fra tre år og deres voksne og er et samarbejde med den franske gruppe Groupe ZUR.

Et eksempel på klima som tema er forestillingen A Climate Opera af ensemblet Lydenskab. Operaen vil vise den sorg og bekymring, som børn og unge i hele verden føler over klimaforandringer og klodens fremtid. Værket udarbejdes på baggrund af globale workshops med børn i alderen 9-13 år, der udforsker det tanke- og drømmeunivers, som forbinder sig til klima.

Foreningen Wunderland skaber The Human Imagination Game – en flerårig omrejsende kunstnerisk proces, som inkluderer dans, teater, musik og lyrik. Det er en vandreforestilling – en labyrintisk opdagelsesrejse i naturen – hovedsageligt i skoven. Temaet er vores forestillingsevne, og hvordan krop og sanser spiller sammen med den, og påvirker den. Forestillingerne samskabes af kunstnerne og med samarbejdspartnere fra lokalområderne. Der er planlagt vandringer i Danmark, Sverige og Island.

Se alle udvalgets tildelinger her.

Læs mere om udvalget her.

Kilde: Statens Kunstfond