Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Statens Kunstfond har tildelt 17 millioner til 78 scenekunstaktiviteter med fokus på bl.a. klima og natur

Projektstøtteudvalget for Scenekunst har netop uddelt 17,0 mio. kr. til 78 scenekunstaktiviteter bl.a. til sanseligt teater om naturen og om nuet. Det er udvalgets første uddeling siden de tiltrådte 1. januar.

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Scenekunst og bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Gitta Malling fortæller om uddelingen:

”Vores første uddelingsrunde i det nye Projektstøtteudvalg for Scenekunst har vist ansøgninger med stor nysgerrighed og talent for at nytænke og udfordre scenekunstens rammer. Vi ser et stort fokus på det sanselige, på klimaet og på at være i nuet og i naturen. Det viser sig blandt andet i forestillinger der former sig som opdagelsesrejser i naturen, og i forestillinger der undersøger, hvordan vi kan fokusere på hverdagen og øjeblikket. Vi glæder os til at alle scenekunstaktiviteterne møder publikum.”

Sanselig scenekunst, natur og klimasorg

Hvordan sætter vi tiden i stå og stiller skarpt på øjeblikket, på vores hverdag og værdien af det, vi har lige foran os? Det er noget af det, TeaterBLIK undersøger i forestillingen Et øjeblik. Her får man som tilskuer tid til at lade sine egne tanker og associationer overtage det konkrete visuelle fokus. Forestillingen er for børn fra tre år og deres voksne og er et samarbejde med den franske gruppe Groupe ZUR.

Et eksempel på klima som tema er forestillingen A Climate Opera af ensemblet Lydenskab. Operaen vil vise den sorg og bekymring, som børn og unge i hele verden føler over klimaforandringer og klodens fremtid. Værket udarbejdes på baggrund af globale workshops med børn i alderen 9-13 år, der udforsker det tanke- og drømmeunivers, som forbinder sig til klima.

Foreningen Wunderland skaber The Human Imagination Game – en flerårig omrejsende kunstnerisk proces, som inkluderer dans, teater, musik og lyrik. Det er en vandreforestilling – en labyrintisk opdagelsesrejse i naturen – hovedsageligt i skoven. Temaet er vores forestillingsevne, og hvordan krop og sanser spiller sammen med den, og påvirker den. Forestillingerne samskabes af kunstnerne og med samarbejdspartnere fra lokalområderne. Der er planlagt vandringer i Danmark, Sverige og Island.

Se alle udvalgets tildelinger her.

Læs mere om udvalget her.

Kilde: Statens Kunstfond

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...