Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Ulla Henningsen og Peter Schrøder skal spille Dronning Margrethe og Prins Henrik i ny musical

Ulla Henningsen, Xenia Lach-Nielsen og det unge talent Emilie Groth skal spille H. M. Dronning Margrethe II, mens Peter Schrøder indtager rollen som H.K.H Prins Henrik og Kristian Boland spiller Kong Frederik IX i den nye musical.

Mikkel Rønnow Musicals kan i dag løftes sløret for, hvem der skal spille H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik i den nyskrevne danske musical Margrethe. Forestillingen får verdenspremiere i sommeren 2023 og spiller i København, Odense og Aarhus. 

Stærke kræfter på scenen  

Mikkel Rønnow Musicals har valgt tre stærke skuespillere til at portrættere Danmarks dronning i forskellige aldre. Først og fremmest kan publikum glæde sig til et gensyn med folkekære Ulla Henningsen, der spiller rollen som den ældste Margrethe. Som den voksne Margrethe ses musicalstjernen Xenia Lach-Nielsen. Sidst – men ikke mindst – har Mikkel Rønnow Musicals sikret sig Emilie Groth, der er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i 2021, i rollen som Prinsesse Margrethe.

I rollen som H.K.H Prins Henrik kan publikum se frem til at møde Peter Schrøder, mens Kong Frederik IX spilles af den erfarne skuespiller Kristian Boland.

I det øvrige cast ses Cassandra Lemoine, Katrine Falkenberg, Laura Vesti, Marie Mourier, Monica Isa, Pernille Petersson, Randi Winther, Silke Biranell, Tine Gotthelf, Flemming Bang, Julian T. Kellerman, Kim Hammelsvang, Kristian Jensen, Mathias Hartmann Niclasen, Morten Lindemann Olsen, Morten Lützhøft, Sebastian Gil Harris, Simon Nøiers og Søren Bech-Madsen.

Fortællingen i Margrethe

Margrethe skildrer hele Dronning Margrethes liv i punktnedslag. Fra barndommen med en far, hun forguder. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henrik og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende tiltrædelse som regent. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem man elsker. Erkendelsen af at dybe passioner, som arkæologi og kunst, kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre. Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Margrethe er den første musical om H.M. Dronning Margrethe II af Danmark og er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter. Verdenspremieren finder sted den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge.

Læs mere her.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...