Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Ulla Henningsen og Peter Schrøder skal spille Dronning Margrethe og Prins Henrik i ny musical

Ulla Henningsen, Xenia Lach-Nielsen og det unge talent Emilie Groth skal spille H. M. Dronning Margrethe II, mens Peter Schrøder indtager rollen som H.K.H Prins Henrik og Kristian Boland spiller Kong Frederik IX i den nye musical.

Mikkel Rønnow Musicals kan i dag løftes sløret for, hvem der skal spille H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik i den nyskrevne danske musical Margrethe. Forestillingen får verdenspremiere i sommeren 2023 og spiller i København, Odense og Aarhus. 

Annonce

Stærke kræfter på scenen  

Mikkel Rønnow Musicals har valgt tre stærke skuespillere til at portrættere Danmarks dronning i forskellige aldre. Først og fremmest kan publikum glæde sig til et gensyn med folkekære Ulla Henningsen, der spiller rollen som den ældste Margrethe. Som den voksne Margrethe ses musicalstjernen Xenia Lach-Nielsen. Sidst – men ikke mindst – har Mikkel Rønnow Musicals sikret sig Emilie Groth, der er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i 2021, i rollen som Prinsesse Margrethe.

I rollen som H.K.H Prins Henrik kan publikum se frem til at møde Peter Schrøder, mens Kong Frederik IX spilles af den erfarne skuespiller Kristian Boland.

I det øvrige cast ses Cassandra Lemoine, Katrine Falkenberg, Laura Vesti, Marie Mourier, Monica Isa, Pernille Petersson, Randi Winther, Silke Biranell, Tine Gotthelf, Flemming Bang, Julian T. Kellerman, Kim Hammelsvang, Kristian Jensen, Mathias Hartmann Niclasen, Morten Lindemann Olsen, Morten Lützhøft, Sebastian Gil Harris, Simon Nøiers og Søren Bech-Madsen.

Fortællingen i Margrethe

Margrethe skildrer hele Dronning Margrethes liv i punktnedslag. Fra barndommen med en far, hun forguder. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henrik og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende tiltrædelse som regent. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem man elsker. Erkendelsen af at dybe passioner, som arkæologi og kunst, kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre. Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Margrethe er den første musical om H.M. Dronning Margrethe II af Danmark og er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter. Verdenspremieren finder sted den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge.

Læs mere her.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...