Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Teatret Svalegangen søger ældre til ny borgerforestilling

Eutopia og Teatret Svalegangen i Aarhus søger medvirkende til et nyt pilotprojektet. Til borgerforestillingen Livet til låns søges medvirkende i alderen 60-100 år.

Er du mellem 60 og 100 år, og vil du have den unikke oplevelse, det er at skabe sammen? Møde mennesker, mærke fællesskabet og nærheden, der er forudsætning for at skabe en teaterforestilling? Så er chancen der nu.

Annonce

Borgerinddragende scenekunst

Eutopia, der står bag projektet, som stadig er i udvikling, har arbejdet med borgerinddragende scenekunst siden 2017. Kunstnerisk leder Brigitte Christensen udtaler:

”I et community play eller en borgersceneforestilling står almindelige mennesker på scenen som skuespillere og medskabere. Det kræver ingen forudsætninger at medvirke. Kun lysten, viljen og tiden. Man kan sige, at deres talent er deres gode historie. Deres historier, drømme, håb og tanker iscenesættes i professionelle scenekunstneriske rammer, men før det kan ske, skal vi kende deres dem. Det glæder jeg mig til, for Livet til låns er vigtigt netop nu.”

”Ensomhed og usikre sociale relationer er stigende med alderen og i et næsten hyper-individualiseret samfund kan oplevelsen af tomhed føles endnu mere monumental for en generation, der er vokset op uden iPhone, internet og Instagram,” supplerer direktør og kunstnerisk chef for Teatret Svalegangen, Per Smedegaard. 

Der afholdes informations- og rekrutteringsmøde den 28. oktober på Teatret Svalegangen.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...