Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Tre scenekunstnere udvalgt til Statens Kunstfonds karriereprogram

I alt 12 talenter har fundet vej til Statens Kunstfonds karriereprogram Den Unge Kunstneriske Elite, der hjælper unge kunstnere med at udvikle deres talent i rejsen mod fodfæste på den nationale og internationale scene. Blandt de 12 er i år tre scenekunstnere.

Hvert år udvælger Kunstfonden nogle af de største nye kunstneriske talenter til det to-årige udviklingsprogram Den unge kunstneriske elite. Her får de en unik mulighed for udvikle deres virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

”Selv de største talenter kan have brug for hjælp til at indfri og udleve deres potentiale. De unge kunstnere, vi nu har udvalgt til karriereprogrammet, viser et helt særligt mod til at krydse kunstneriske genrer og formater, udfordre det etablerede og gå nye veje. Vi glæder os til at følge deres udvikling i karriereprogrammet. Det har samtidig været utrolig inspirerende at læse så mange kvalificerede ansøgninger fra spirende talenter, og at få indblik i en så stor variation af kunstneriske udtryk og visioner. Det lover godt for fremtidens kunstnere,” siger Lise Skou, som er udvalgsleder for Det tværgående udvalg for Den unge kunstneriske elite.

statens kunstfonds karriereprogram Jakob La Cour. Foto: Jakob la Cour Studio
Jakob La Cour. Foto: Jakob la Cour Studio

Tre scenekunstnere i Statens Kunstfonds karriereprogram

De tre scenekunstnere, der i år er udvalgt Statens Kunstfonds karriereprogram er Jakob La Cour, Magnus Pind og kompagniet Wired Studio.

Jakob La Cour arbejder på tværs af scenekunst og nye interaktive medier såsom virtual reality og augmented reality. Med en Reumert i baggagen skaber han scenekunstneriske immersive hybridværker, der er med til at udvikle og flytte scenekunsten ind i et helt nyt digitalt territorium. 

Magnus Pind skaber performances og installationer i krydsfeltet mellem scenekunst og digital billedkunst. Med en matematisk tilgang til kunsten bruger han data og tal i sine værker til at visualisere usynlige og sværttilgængelige strukturer i samfundet, som vi alle indgår i.  

statens kunstfonds karriereprogram Magnus Pind: Foto: Skye Morse Hodgson
Magnus Pind. Foto: Skye Morse Hodgson

Wired Studio er et kompagni, der ledes af koreograf Simone Wierød. Med et stort fokus på det visuelle udtryk, er omdrejningspunktet i Wierøds kunstneriske arbejde at udfordre publikums øje og realitetssans gennem abstrakte, koreografiske og visuelle oplevelser, og få dem til at stille spørgsmål til det, de oplever – i kunsten, såvel som i hverdagen. 

Læs mere om de 12 udvalgte kunstnere i Statens Kunstfonds karriereprogram her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...