Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Tre scenekunstnere udvalgt til Statens Kunstfonds karriereprogram

I alt 12 talenter har fundet vej til Statens Kunstfonds karriereprogram Den Unge Kunstneriske Elite, der hjælper unge kunstnere med at udvikle deres talent i rejsen mod fodfæste på den nationale og internationale scene. Blandt de 12 er i år tre scenekunstnere.

Hvert år udvælger Kunstfonden nogle af de største nye kunstneriske talenter til det to-årige udviklingsprogram Den unge kunstneriske elite. Her får de en unik mulighed for udvikle deres virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

Annonce

”Selv de største talenter kan have brug for hjælp til at indfri og udleve deres potentiale. De unge kunstnere, vi nu har udvalgt til karriereprogrammet, viser et helt særligt mod til at krydse kunstneriske genrer og formater, udfordre det etablerede og gå nye veje. Vi glæder os til at følge deres udvikling i karriereprogrammet. Det har samtidig været utrolig inspirerende at læse så mange kvalificerede ansøgninger fra spirende talenter, og at få indblik i en så stor variation af kunstneriske udtryk og visioner. Det lover godt for fremtidens kunstnere,” siger Lise Skou, som er udvalgsleder for Det tværgående udvalg for Den unge kunstneriske elite.

statens kunstfonds karriereprogram Jakob La Cour. Foto: Jakob la Cour Studio
Jakob La Cour. Foto: Jakob la Cour Studio

Tre scenekunstnere i Statens Kunstfonds karriereprogram

De tre scenekunstnere, der i år er udvalgt Statens Kunstfonds karriereprogram er Jakob La Cour, Magnus Pind og kompagniet Wired Studio.

Jakob La Cour arbejder på tværs af scenekunst og nye interaktive medier såsom virtual reality og augmented reality. Med en Reumert i baggagen skaber han scenekunstneriske immersive hybridværker, der er med til at udvikle og flytte scenekunsten ind i et helt nyt digitalt territorium. 

Magnus Pind skaber performances og installationer i krydsfeltet mellem scenekunst og digital billedkunst. Med en matematisk tilgang til kunsten bruger han data og tal i sine værker til at visualisere usynlige og sværttilgængelige strukturer i samfundet, som vi alle indgår i.  

statens kunstfonds karriereprogram Magnus Pind: Foto: Skye Morse Hodgson
Magnus Pind. Foto: Skye Morse Hodgson

Wired Studio er et kompagni, der ledes af koreograf Simone Wierød. Med et stort fokus på det visuelle udtryk, er omdrejningspunktet i Wierøds kunstneriske arbejde at udfordre publikums øje og realitetssans gennem abstrakte, koreografiske og visuelle oplevelser, og få dem til at stille spørgsmål til det, de oplever – i kunsten, såvel som i hverdagen. 

Læs mere om de 12 udvalgte kunstnere i Statens Kunstfonds karriereprogram her.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...