Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Aaben Dans skaber ny forestilling sammen med Dreamers’ Circus

750.000 kr. er der tikket ind på kontoen hos Aaben Dans. Fondsmidlerne er blevet tildelt egnsteatret i Roskilde, der har indgået samarbejde med folkemusiktrioen Dreamers’ Circus om at skabe forestillingen De fortabte spillemænd, baseret på den færøske forfatter William Heinesens ikoniske roman af samme navn. 

I september 2024 er der premiere på De Fortabte Spillemænd i Hal 9 på Musicon i Roskilde. Det er Aaben Dans’ hidtil største satsning på en enkelt forestilling, og heldigvis har flere fonde valgt at støtte projektet gavmildt.

”Vi synes selv, at Dreamers’ Circus og Aaben Dans er lidt af et kunstnerisk dream team. Derfor er vi virkelig taknemmelige for, at fondene støtter så velvilligt op om projektet,” udtaler direktør i Aaben Dans, Lisbeth Klixbüll.

Hal 9 i Musicon. Foto: Aaben Dans
Hal 9 i Musicon. Foto: Aaben Dans

Musikere og dansere på lige fod

Da Statens Kunstfonds Tværæstetiske pulje, Augustinusfonden og William Hansen samlet set har tildelt projektet 750.000 kr. udover Aaben Dans’ faste bevilling fra Roskilde Kommune, kan forestillingen nu produceres.

”Det bliver magisk at se den mægtige, grå betonhal på Musicon blive transformeret til et færøsk univers,” siger Thomas Eisenhardt, kunstnerisk leder af Aaben Dans og fortsætter: ”Da violinisten Rune Tonsgaard Sørensen fra Dreamers’ Circus, der selv har færøske aner, kom med idéen om at skabe en forestilling sammen ud fra romanen, var jeg først lidt skeptisk – mit udtryk er jo bevægelse og ikke ord. Men da jeg så læste den og så, at den er opbygget som en symfoni i fire satser, kunne jeg se, at vi kan skabe et helt nyt format uden ord, hvor både musikere og dansere optræder på lige fod – som et slags band. Jeg sætter nok også publikum lidt i bevægelse.”

Dreamers’ Circus komponerer musikken og spiller live til alle forestillingerne. Thomas Eisenhardt iscenesætter, denne gang flankeret af den prisbelønnede dramaturg Mette Kruse. De fem dansere og de tre musikere koreograferes til ét samlet udtryk og den 90 meter lange betonstøbehal bliver omdannet til et Atlanterhavs-råt, dragende ø-univers med længsler og stærke følelser. 

De Fortabte Spillemænd spiller 14. – 28. september 2024. Find mere info her.

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...