Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Cirkus Arena er i topform med fuldendt cirkusmagi

Cirkus Arenas Cirkus ifølge Bubber og Julie 2023 er klassisk cirkuskunst, når det er allerbedst, med suveræne artister og nervepirrende optrin, der kalder på gys, grin og vild fascination.

Cirkus Arena er tilbage med Cirkus ifølge Bubber og Julie 2023, der er en suveræn hyldest til cirkusmagien. Her er klassisk cirkuskunst med linedans, knivkast og klovnegags. Igen i år flettes showet sammen af sprechstallmeisterduoen Bubber og Julie Berthelsen, som charmerer sig gennem aftenen med varme, humor og fed vokal.

Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena
Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena

Knivskarp præcision

Illusionskunstner Jimmy Saylon åbner aftenen med et fascinerende forsvindingsnummer, som skiftevis lader ham selv og tre kvinder skifte plads, træde frem og trylles bort under diverse klæder og kasser på scenen, mens man som publikum måbende må se sig snydt uden at kunne knække koden. 

Knivkasterduoen The Jasters kaster sig ud i et nervepirrende gysernummer, hvor manden som optakt punkterer diverse balloner, som hans kvindelige assistent holder i munden. Han perforerer et æble på hendes hoved – skudt ned med bue og pil  – før han mod slut centrifugerer hende katapultiskt rundt på en skydeskive, mens knivene fyger om ørene og planter sig i præcise formationer langs hendes krop. Det er et nummer drevet af knivskarp præcision, frydefuld fascination og gribende gys.

Den stærke trapezduo Costache, der tidligere har gæstet Arena, er tilbage med et overvældende flot nummer, der  – bogstaveligt talt – viser tænder, når de cirkler rundt under teltdugen hængende i kæder fastholdt i hinandens tænder, mens også en motorcykel holdes tilbage af de stærke gummer. 

Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena
Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena

Måske er hestenes tid forbi 

Cirkus Arenas husklovn, Jimmy Folco, holder humøret oppe med små numre, mens der skiftes scene. Det er sjovt og finurligt for de yngste, da fire børnetilskuere inviteres ind på scenen til stoleleg og stokkeslag med en mega blød kæp. 

Og mens artisteri, sprechstallmeisterduoen og klovnegags fastholder publikum i åndeløs spænding og lystigt latterhumør, er årets hesteoptrin en noget mere tam affære. Umiddelbart er der ikke meget ”hingstegejst” over de stift travende heste, hvis største force tydeligvis er at vende rundt på kommando. Man ikke skal have set meget horsemanship for at kunne se, at det er en noget tynd affære. 

Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena
Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena

Bedre bliver det ikke med de små shetlandsponyer, som nok hiver en del hjem på nuttethed, men langt fra gør, hvad de blev bedt om, hvilket egentlig ellers kun er at vende rundt samtidigt og springe over en lille bom i samlet flok. Måske skal man overveje, om hestenes tid også er ved at være passé sammen med elefanter og andre store dyrs entre i manegen?

Linedans og god energi        

Langt bedre lykkes linedansertruppen Los Ortiz, der mange meter over gulvet danser og hopper over hinanden på den tynde line, mens de balancerer mesterligt i et treetagers optrin. Jongløren Michael Ferreri der har diverse verdensrekorder i bagkataloget, mestrer ti vilde bolde i bevægelse, mens musikken tonser af sted. 

Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena
Cirkus Arena 2023. Foto: Cirkus Arena

Og apropos musik, så stor cadeau til Cirkus Arena for at give musikken så meget plads. Her tænkes både på Bubber og Julies sange og det mega fede orkester, som med formidabel blæs, keyboard og velswingende rytmesektion understøtter numrene og showets flow med blærede blæsersoli, god energi og formidabelt gehør for, hvornår numrene peaker og stemningen skal bevæge sig nye steder hen. Det er en kæmpe fornøjelse at være publikum til! 

Cirkus Arenas Cirkus ifølge Bubber og Julie 2023 byder på klassisk cirkuskunst af højeste kvalitet, sammenspillet, sjovt og fascinerende – en formidabel start på sommeren.           

Konferencier: Julie Berthelsen og Bubber. Artister: Jimmy Folco, Ortiz, Michael Ferreri, Duo Costache, Karsten Berdino og Arenas heste, Jimmy Saylon, David Hammarberg, Steven Ferreri og The Jasters.

Cirkus Arena – Cirkus ifølge Bubber og Julie 2023 er på turné rundt i Danmark 3. april – 5. august 2023.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...