Populært lige nu

★★★★☆☆ Ragnarok – formidable artister og stemningsskabende musik

Traditionen tro spiller Det Kongelige Teater denne sommer årets store familieforestilling under åben himmel i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København. Kim Fupz Aakeson...

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...
Annoncespot_imgspot_img

★★★☆☆☆ Min sidste øl – personlig teatertalk om alkohol kræver et aktivt publikum

Performer Frederik Ingemann Brandt har med Min sidste øl – med Pelle Koppel fra Teater V som scenisk konsulent – skabt en personlig forestilling om sine egne positive og negative oplevelser med alkohol. Forestillingen har fået prædikatet “teatertalk” og er i høj grad afhængig af publikums reaktioner for at blive vakt til live.

I det tomme scenerum er placeret to stole, en tom Tuborg-ølkasse og en overkropsgine med en lyserød paryk. På gulvet bagerst står en vandflaske i den ene side og en Smirnoff-vodkaflaske i den anden. En manifestation af det konstante valg, som unge mennesker stilles overfor. Alkohol eller ej?

Iført en sort læderjakke præsenterer Frederik Ingemann Brandt sig som Blække. Alkoholiker og stofmisbruger. Umiddelbart derefter knækker han sammen af grin over sin egen joke. “Selvfølgelig er jeg sgu da ikke alkoholiker,” udbryder han og tager derfra fat på sin fortælling.

Min sidste øl, Teater V.
Min sidste øl, Teater V. Pressefoto

Et menneske, to sider

Der er to sider af det menneske, vi ser foran os. Den ene er den læderjakkeklædte, fandenivoldske Blække, der til enhver tid er den mest selvsikre i lokalet. Den anden er “Frederik Emil Ingemann Brandt” – nu uden læderjakken – der som en langt mere sødmefuld og almindelig ung mand i næsten foredragsagtig stil fortæller om sin studentertid ved Skanderborg Gymnasium.

De to er væsensforskellige og alligevel én og samme person. Gennem små historier fra sit liv tager Ingemann Brandt os på en rejse gennem sin ungdomstid, der var fuld af kontraster. Et hjem, hvor alkohol var tabu, over for et liv fyldt med druk og løgne. En munter anekdote om et beruset møde med to betjente på en tankstation over for en ubehagelig historie om grove løjer i et sommerhus. Min sidste øl er således en fremvisning af kontrasten i et menneske, af flinke Frederik vs. badass Blække.

Min sidste øl, Teater V.
Min sidste øl, Teater V. Pressefoto

Relevante tematikker

Der er mange gode anslag i Min sidste øl, og det er i det hele taget et sympatisk projekt, Ingemann Brandt har kastet sig over. Teater V skriver på sin hjemmeside: “Frederik ønsker med sin forestilling at starte en samtale om alkoholkulturen i Danmark på en relaterbar, forståelig og menneskelig måde. Han forsøger at nuancere debatten ved at vise både de dårlige – men også de gode sider af den danske alkoholkultur…”

Da jeg ser forestillingen under Aprilfestival i Rønde er der kun ganske få publikummer til stede – og blot en enkelt i aldersgruppen 14+, som forestillingen henvender sig til. Det betyder, at der absolut ingen respons kommer fra publikumsrækkerne, hvilket giver det hele et strejf af halvtørt foredrag.

Men det er på den anden side også én af de allerførste opsætninger af forestillingen, der med tiden ganske sikkert bliver spillet varm og i højere grad finder sin form. Med det rette publikum, der kunne være udskolings- eller gymnasieklasser, vil der sikkert opstå større interaktion med salen og derved blive pustet mere liv i iscenesættelsen.

Af og med: Frederik Ingemann Brandt. Scenisk konsulent: Pelle Koppel. Produceret af Teater V i samarbejde med Frederik Ingemann Brandt.

Spiller bl.a. på Horsens Teaterfestival 2023.

Oplevet på Aprilfestival 2023.

Seneste

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og anmelder på ISCENE. Har Kulturmor.dk. Teaterkritiker for Jyllands-Posten, tidligere for Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden for scenografi, Prague Quadrennial, i år afvikles for 15. gang. Festivalen, der afholdes hvert fjerde år,...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens Kunstfond udvalgt 39 scenekunstnere, der tildeles arbejdslegater på mellem 50 - 200.000 kr. Denne gang...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt bud på den kapitalismekritik, som fylder mere og mere på scenerne. I denne vækstlagsproduktion på...