Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Mette Ingvartsen modtager hædersydelse fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har tradition for at give livslang hæder til kunstnere, som har bidraget særligt til kunst- og kulturlivet i Danmark. I dag er navnene på fem nye kunstnere, der modtager hæderen, blevet offentliggjort.

Hædersydelserne tildeles i dag af Kunstfondens Repræsentantskab efter indstilling fra legatudvalgene fra litteratur, billedkunst, scenekunst, musik, arkitektur, film og kunsthåndværk og design.

Annonce

”Det er endnu engang en stor fornøjelse at kunne hædre en række kunstnere, der har demonstreret deres evner til at præstere stor og vigtig kunst af høj kvalitet. De fem kunstnere, der ved denne uddeling modtager Kunstfondens hædersydelse, relaterer alle sammen til vigtige spørgsmål om blandt andet køn, klima, seksualitet og sprog – og gør det på nyskabende vis. Hædersydelsen er en enestående lejlighed til at samfundet kan hylde en kunstners langvarige og intense virke, og det er også denne gang en stor glæde at uddele den,” udtaler leder af Statens Kunstfonds Repræsentantskab, Henrik Tvernø i dag i en pressemeddelelse.

Mette Ingvartsen

Blandt de fem modtagere af hædersydelsen finder vi denne gang en scenekunstner, nemlig koreograf og danser, Mette Ingvartsen, der har produceret, koreograferet og skabt danseforestillinger i 20 år.

Kunstfonden skriver blandt andet følgende om Mette Ingvartsen: “Hendes forestillinger befinder sig i et ukompliceret og legende spænd mellem det folkelige og det avantgardistiske. Hun har siden sin uddannelse fra P.A.R.T.S. i Bruxelles skabt en imponerende international karriere, og igennem sine værker påvirker hun publikum med sin intense og nærværende tilstedeværelse”.

Hele begrundelsen kan læses her.

Udover Mette Ingvartsen tildeles også musiker Karen Mukupa, arkitekt Kjeld Vindum, forfatter Birgitte Krogsbøll og billedkunstner Lise Autogena hædersydelsen, der uddeles halvårligt.

Kilde: Statens Kunstfond, pressemeddelelse 

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce