Del

Moderne dans er fedt, men hvem er kompagnierne bag? ISCENE har spurgt fire af Danmarks vidt forskellige dansekompagnier om, hvad de vil med deres danseforestillinger. Mød Black Box Dance Company.

Ungt, moderne og holder til i Holstebro

Black Box Dance Company er Danmarks tredjestørste og eneste professionelle dansekompagni uden for København og har base i Holstebro. De har fået rettighederne til David Bowies sangskat, som skal danne afsæt for forestillingen A Space in the Dark i 2019. De skabte danseforestillingen over Susanne Biers film Elsker dig for evigt og har fået to Reumertnomineringer i deres bare fem års levetid. De er et kompagni, der med egne ord ”vælger temaer, som vækker nysgerrighed og inspirerer til spændende samtaler, fx forestillingen Fear, der handler om frygt og angst, eller No sex om køn og identitet.”

De er eftertragtede og havde 1.050 ansøgere til deres sidste audition. Black Box Dance Companys kunstneriske leder Marie Brolin-Tani fortæller:

”Alle danserne er i starten af deres karriere og skal både være kreative og medskabende og desuden præcist kunne fortolke en fastlagt koreografi på et højt niveau. Vi vil vise mangfoldigheden i moderne dans, og her spiller valget af musik en stor rolle, så vi inviterer ofte nyuddannede komponister til at samarbejde med os.

LÆS OGSÅ: Ny forestilling fra Reumert-nomineret dansekompagni

Black Box Dance Company som egnsteater

Som egnsteater i Holstebro Kommune er det vigtig at præsentere både lokale artister og at samarbejde med de mange kulturinstitutioner. Diversitet er vores vartegn, og det, tror jeg, har gjort, at vores publikum har vokset sig så stort i løbet af vores fem års levetid. Sidste år spillede vi fx 101 forestillinger for over 26.000 publikummer.”

Læs mere om Black Box Dance Company her