Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

Direktør for kunsthal bliver ny bestyrelsesformand for Udviklingsplatformen

I oktober 2020 fik Udviklingsplatformen for Scenekunst ny leder, Mikkel Harder. Nu får organisationen, som arbejder for at styrke den frie, uafhængige scenekunst, også nye kræfter i bestyrelsen. Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, tiltræder pr. 1. juli 2021 som ny bestyrelsesformand. 

Den tidligere kanalchef for DR2 overtager formandskabet fra udviklingschef for Aaben Dans Pernille Møller Taasinge, som har været formand siden 2016, hvor Udviklingsplatformen blev etableret med støtte fra Statens Kunstfond og Bikubenfonden.

”Det har været en afsindig interessant opgave at være med til at etablere og lede en så nyskabende organisation som Udviklingsplatformen for Scenekunst. I særdeleshed fordi den kunstneriske udvikling ligger mit hjerte meget nært, og at der er mange, også endnu uprøvede veje at gå. Det er meget vigtigt at holde fast i det fokus på de frie scenekunstneres muligheder for at udvikle deres virke i forskellige formater og tilbyde dem et fællesskab og opbakning, som kan være svært at finde ellers. Så mange tak til både kunstnere, bestyrelsen, personalet, nyt som gammelt, og ikke mindst fondene for at give opdraget og yde tillid. Jeg er sikker på, at Michael vil løfte opgaven på fornem vis sammen med resten af bestyrelsen,” udtaler Pernille Møller Taasinge i en pressemeddelelse.

En styrkelse af organisationen

Udviklingsplatformen har i sine første godt fem år etableret sig som en vigtig platform for at synliggøre og forbedre vilkårene for den frie scenekunst. Den afgående formand har spillet en afgørende rolle i etablering og udvikling af organisation og strategi, og har også fungeret som stedfortrædende leder i perioden fra Egil Bjørnsen gik af til Mikkel Harder tiltrådte i oktober sidste år.

Pernille Møller Taasinge har efter fem år på posten valgt at trække sig som formand og har, i dialog med bestyrelsen, valgt at pege på en efterfølger, som kommer med en stor erfaring med strategisk kommunikation, medier, billedkunst og kulturledelse.  Det har været Pernilles vurdering, med ansættelsen af en ny leder for Udviklingsplatformen med stærke netværk og bred erfaring fra scenekunstbranchen i Danmark og Norden, at det var oplagt at styrke organisationen yderligere med Michael Thoubers mangeårige ledelseserfaring inden for andre kunstområder, så Udviklingsplatformen i de kommende år kan fortsætte udviklingen og styrke den frie scenekunsts position nationalt og internationalt.

“Jeg takker for tilliden og glæder mig helt vildt til samarbejdet med Udviklingsplatformen, som allerede er et godt sted. Nu ser jeg frem til, sammen med ledelsen og den øvrige bestyrelse, at være med til de kommende år at lave det næste kunstneriske, strategiske ryk, så vi kan styrke indsatsen yderligere for den frie, uafhængige scenekunst,“ siger Michael Thouber.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...