Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Mikkel Harder bliver ny leder for Udviklingsplatformen

Udviklingsplatformen for Scenekunst får en ny daglig leder med bred ledelseserfaring fra scenekunstbranchen, når Mikkel Harder den 15. oktober tiltræder stillingen. Mikkel Harder overtager ledelsen efter Egil Bjørnsen, som fratrådte 30. september.

Med Mikkel Harder har Udviklingsplatformen fået en markant og erfaren profil fra scenekunstbranchen til at lede og videreføre organisationen, støttet af Bikubenfonden og Statens Kunstfond, i dens nye bevillingsperiode for 2020-24.

Annonce

Med flere direktør- og cheftitler på CV’et har Mikkel Harder et bredt kendskab til scenekunstmiljøet i Danmark, samt en solid ledelseserfaring fra store kulturinstitutioner. Som skuespiller og instruktør gennem mange år har han ’hands-on’-erfaring som udøvende scenekunstner.

”Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde som brobygger mellem de forskellige grupperinger inden for det scenekunstneriske område. Jeg er så privilegeret at have arbejdet for, i og med så mange dele af miljøet, at jeg forstår de meget forskellige vilkår, der arbejdes under. Jeg vil gerne bidrage til at nedbryde barrierer og udvikle fælles rammer til glæde for hele scenekunstbranchen og et publikum, der ofte ikke ved, hvad der rør sig uden for det mest etablerede. Kunstnerne på tværs af genrer, fagområder og grupperinger vil gerne hinanden og vil meget gerne lære af hinanden. Et af Udviklingsplatformens formål er netop at fremme og facilitere mødet og samarbejdet ml. scenekunstens mange aktører,” siger Mikkel Harder.

Etablering af nyt workspace

En af de første store opgaver, som Mikkel skal køre i hus, er etableringen af et nyt kunstnerisk workspace i København for den frie scenekunsts aktører. Stedet skal skabe rum og rammer for kunstnerisk udvikling.

”Mikkel er et inkarneret scenekunstmenneske, der kender til alle hjørner af branchen – fra selv at lave egne projekter for næsten ingen penge over spændet til at have arbejdet på de store institutioner. Det er en uvurderlig viden og kompetence, som han kan bringe med ind i Udviklingsplatformen. Mikkel er desuden et meget dynamisk og sympatisk menneske, fuld af ideer og visioner, der evner at tale med mange forskellige aktører – også uden for scenekunsten. Han har nogle store opgaver foran sig i Udviklingsplatformen, og vi er fulde af tillid til, at han kan løfte dem. Bestyrelsen glæder sig meget til at byde ham velkommen og til at arbejde sammen med ham.” skriver Pernille Møller Taasinge, bestyrelsesformand for Udviklingsplatformen for Scenekunst i dag i en pressemeddelelse..

”Jeg glæder mig til, i dialog med branchens mange aktører og de fonde, der finansierer Udviklingsplatformen, at skabe bæredygtige løsninger og tiltag for den frie scenekunst, der kan mærkes og gør en forskel for hele scenekunstbranchen,” slutter Mikkel Harder.

Om Mikkel Harder

Mikkel Harder er uddannet instruktør og skuespiller fra skoler i Paris og London (The London Academy of Music and Dramatic art – LAMDA) og har turneret med flere teatergrupper overalt i Storbritannien.

I 1993 debuterede han som teaterinstruktør i København, hvor han året efter var medstifter af Teatret Kaleidoskop. Han har siden både skrevet og instrueret teater for bl.a. Kaleidoskop, Café Teatret, Teater Grob, Kanonhallen, Det Kongelige Teater og Radiodrama. Han har været chef for Radiodrama på DR, skuespilchef på Det Kongelige Teater, direktør for De Københavnske Filmfestivaler, national chef for Center for Kultur og Udvikling og direktør for Nordens Hus i Reykjavík i Island.

Mikkel Harder har desuden siddet i flere bestyrelser og udvalg inden for kulturlivet. Fra 2007-2011 som medlem af Statens Kunstråd og formand for Scenekunstudvalget. Han er tidligere formand for Dansehallernes bestyrelse. Pt. er han bestyrelsesformand for Bådteatret og for Foreningen Dansk Teater 300 år. Han er desuden bestyrelsesmedlem i foreningen Danske Sceneinstruktører.

Kilde: Pressemeddelelse fra Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...