Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Kulturkapellet Aarhus – samlingspunkt og scene til vækstlaget

Det aarhusianske vækstlagsmiljø får nye rammer for at udvikle scenekunst i fællesskab, når de rykker ind i Kulturkapellet Aarhus i det tidligere Amtssygehus.

Kulturkapellet Aarhus er et nyt projekt, der har til formål at give unge fra det scenekunstneriske vækstlag rammer og faciliteter til at udvikle og fremvise scenekunst i fællesskab med andre kreative, foretagsomme og ambitiøse unge i Aarhus og omegn. Projektet udfolder sig i kapelbygningen på det gamle Aarhus Amtssygehus, hvor istandsættelsen er i fuld gang.

Samarbejde mellem vækstlagsforeninger

Kulturkapellet Aarhus er opstået i et samarbejde mellem de to etablerede, frivillige vækstlagsforeninger Scenekunsthus Aarhus og Quongafest, samt fire kulturinstitutioner i Aarhus: Børnekulturhuset, Ungdomskulturhuset, Teaterhuset Filuren og Performing Arts Platform, der alle har bidraget med støtte og sparring.

Det gamle kapel omdannes til en ny aarhusiansk ungescene, hvor unge kulturaktører får mulighed for at optræde med forestillinger og koncerter samt afvikle andre kunstneriske og kulturelle aktiviteter og events – af unge, med unge og for unge. Stedet kommer desuden til at indeholde øve- og mødelokaler til de to drivende foreninger og deres medlemmer.

LÆS OGSÅ: Teaterhuset modtager stor bevilling

Nyt sted for de unge

Kulturkapellet Aarhus giver de unge deres helt eget sted, hvor de kan skabe kunst og kultur. Stedet vil løbende offentliggøre arrangementer og aktiviteter, lige så snart lokalerne står færdige. Til de kommende fællesarrangementer er alle interesserede velkomne.

Foreningerne er i fuld gang med renovering og klargørelse i lokalerne. Der er endnu ikke fastsat en åbningsdato, men man forventer at kunne slå dørene op ultimo august/primo september 2021.

De nye lokaler i Kulturkapellet Aarhus må bruges af alle, men skal bookes på forhånd. Folkene bag projektet har planer om, at man skal kunne blive medlem af Kulturkapellet Aarhus, og opnå fordele derigennem. Men indtil da kan også medlemmer af Scenekunsthus Aarhus opnå økonomiske fordele ved lokaleleje.

Kulturkapellet Aarhus har endnu ikke fået sin egen hjemmeside, men interesserede kan indtil videre følge med på Instagram. Se mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i en nyoprettet stilling som kommerciel chef. Hun får ansvaret for udvikling af en ny kommerciel...