Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Katapult Akademiets Udviklingspris uddeles under Quonga Festival 2022

Godsbanen i Aarhus vil boble af vækstlag, når teaternetværket Quonga i slutningen af næste uge giver los med Quonga Festival 2022. Teater Katapult er, som fra festivalens begyndelse for over et årti siden, en central scene: I år uddeler teatrets udviklingsafdeling for første gang Katapult Akademiets Udviklingspris på festivalen.

Upcoming teatergrupper fra scenekunstens vækstlag vil præsentere forestillinger som Tollundmanden er gay, Døden og andre sjove ting, ADHD er bare noget børn har og mange flere. Quonga-netværkets festligholdelse af den boblende scenekunst går på tværs af genrer og udtryk. Som publikum kan man forvente at blive udfordret æstetisk og indbudt til refleksion over alt, hvad scenekunsten kan byde på.

Der er også prisuddelinger på Quonga Festival 2022. I år også den helt nye Katapult Akademiet Udviklingspris, som Teater Katapults udviklingsafdeling for dramatik står bag.

Vinderen vinder udvikling

Katapult Akademiet udbyder til daglig en række udviklings- og læringsforløb for alle dramatikere; etablerede, studerende og begyndere. Alle formater sætter dramatikeren i centrum og søger samtidigt at bringe borgere og publikummere tættere på udviklingen af ny dramatik.

“Den nye Katapult Akademiets Udviklingspris uddeles til en af de medvirkende scenekunstaktører på Quonga Festival … og modtageren vinder muligheden for at indgå i et af de udviklingsforløb på akademiet, som vi normalt kun tilbyder professionelle/etablerede dramatikere. I 2-3 måneder kan vinderen videreudvikle et manuskript i vores faciliteter og med sparring fra Katapult Akademiet. Forløbet bliver skræddersyet til vinderen efter dennes præmisser og behov. Katapult Akademiets udviklingspris vil være baseret på den skrevne teksts udviklingspotentiale, forestillingens koncept, idé og tekstmaterialets muligheder for udvikling,” siger Akademiets dramaturg, Kaia Fransiska Frostmann Lundenes.

Quonga Festival 2022 afholdes på Godsbanen 17. – 20. november. Se hele programmet her.

Om Quonga Festival

Quonga er et åbent netværk for det aarhusianske scenekunstvækstlag, der arbejder på at gøre vækstlaget mere synligt og skabe en fast og inspirerende grobund for scenekunst i Aarhus. Netværket forsøger at skabe et talerør og en platform for spirende scenekunstnere.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...