Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Rolf Heim er ny teaterdirektør for Vendsyssel Teater

Godt seks uger efter ansøgningsfristens udløb har Vendsyssel Teater nu fundet den person, der fremover skal føre teatret videre som direktør. 

Interessen var stor, da Vendsyssel Teater i februar annoncerede efter en ny teaterdirektør. Lars Sennels meddelte i december, at han forlader posten efter 10 år, og nu er hans efterfølger fundet.

Valget er faldet på den 61-årige Rolf Heim, som er et etableret, anerkendt og stærkt navn i scenekunstbranchen. Foruden sit virke som kunsterisk leder gennem 20 år på Bådteatret i København, har han siden start 1990’erne været instruktør på utallige forestillinger på både små og store scener i Danmark og i udlandet.

Flere kvalificerede ansøgere

Rolf Heim har opsat flere forestillinger i Nordjylland, og har en stor glæde ved det nordjyske. Nu glæder han sig til at komme endnu tættere på Vendsyssel og til at engagere sig i vendelboerne og de historier, de omgives af – både privat som professionelt: 

“Vendsyssel Teater er et fantastisk teaterhus – hvis ikke et af landets bedste – hvilket forpligter til at skabe relevant scenekunst af høj kvalitet. Det er et hus, som skal boble af aktiviteter, så det med rette kan kalde sig Vendsyssels kulturelle fyrtårn. Jeg glæder mig til at lave teater, som borgerne fra Vendsyssel sætter pris på samt at skabe synlighed omkring teater – ikke bare på et lokalt men også et nationalt plan,” siger Rolf Heim. 

Det er teatrets bestyrelse, der er ansvarlig for ansættelsesprocessen, og bestyrelsesformand Henrik Jørgensen beretter, at den attraktive stilling har haft mange kvalificerede og dygtige ansøgere:

”Det var et meget stærkt felt af kandidater, der bejlede til stillingen med stor interesse – og det selvom, de under forløbet har været bekendte med vores økonomiske situation og seneste omtale i medierne. Kandidaternes interesse har været vedholdende, hvilket vidner om teatrets position og anerkendelse i kulturbranchen”.

Stor opgave forude

Vendsyssel Teater oplever i øjeblikket udfordringer med bl.a. økonomien, hvilket der er lavet en handlingsplan for, men også af den årsag, var det vigtigt at vælge den helt rigtige kandidat, der er motiveret af den store opgave det er at løfte teatret videre herfra, og det var da også en enig bestyrelse, der pegede på Rolf Heim som forgangsperson for det. 

”Det er noget af en kapacitet, som vi er heldige at få herop. Rolfs CV taler for sig selv – både de kunstneriske og ledelsesmæssige kvalifikationer appellerer til fulde, det vi søger. Den nye direktør træder ind i en lidt tumultarisk periode – der er brug for en stærk karakter, der også brænder for det organisatoriske, og vi tvivler ikke på, at Rolf er den rette til at føre teatret videre – heldigvis er han tilmed omgivet af en kompetent og ihærdig medarbejderstab og et helt særligt publikum i vendelboerne,” udtaler Henrik Jørgensen, der sammen med resten af bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Rolf Heim. 

Lars Sennels er pt. sygmeldt, men fungerer året ud som konsultent for teatret og den nye direktør, når han igen er rask. Rolf Heim tiltræder stillingen som teaterdirektør allerede i april 2023 med første dag i Hjørring 17. april. 

ROLF HEIM // instruktør, skuespiller, teaterleder  

Født i Schweiz i 1961 
Kunstnerisk leder på Bådteatret fra 2002 – 2022 
Diverse bestyrelsesposter i scenekunstbranchen 
Underviser/konsulent på Den Danske Scenekunstskole fra 1998 -2023 
Uddannelse som instruktør og underviser, ”Shool of Stage Arts”, Teater Cantabile, Danmark, 1990 – 1992 

Reumertpriser: Årets forestilling 2007 / Årets musikforestilling 2012 / Årets instruktør 2016 / Årets forestilling 2018
Teaterkatten 2012

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...