Del

I 35 år har Vivienne McKee gjort julemåneden til et humoristisk højdepunkt for et stort og trofast publikum med sine Crazy Christmas Cabareter, men nu er det slut. Dette års Crazy Christmas Cabaret er den endegyldigt sidste i rækken, og der kommer ikke flere.Det er tid til at stoppe mens legen er god, og de sidste par år har budt på et væld af roller i andre genre, som også skal plejes i fremtiden. ISCENE spurgte derfor Danmarks ukronede crazy-komedie dronning om, hvordan hendes show har udviklet sig, og hvordan hun holdt gejsten i så mange år.

”Mine Crazy Christmas Cabareter er blevet vildere og sjovere med årene, fordi verden omkring os er blevet vildere og er mere vanvittig nu, end nogensinde før. Sidste år gjorde jeg grin med Trump, da jeg skrev ham ind i stykket som sheriffen af Nottingham, der byggede en stor mur rundt om Sherwoodskoven. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at han ville blive valgt til præsident. Så i år fortsætter jeg mit satireshow med Trump som hovedperson og har også Harvey Weinstein og Brexit med, samt fokus på de mange løgne der er fulgt i kølvandet på disse mænd og de magtfulde begivenheder, som har udspillet sig.”

Hvad er din inspiration?
”Jeg begyndte, da jeg var ti år, og nu – hvor jeg har besluttet at stoppe – tror jeg endelig, at jeg har knækket koden. Jeg får idéerne til mine shows ved at følge med i politik, være på de sociale medier og se blockbuster-film. 2017 var året, hvor science fiction film blev genoplivet, og særligt Star Wars slog igennem igen, så det virkede som et perfekt valg til showets satiriske motor.”

Hvad har drevet værket i alle de år?
“Det sjoveste, og det som har drevet energien i alle de år, har altid været samspillet med publikum. Igennem årene har jeg fået opbygget en trofast fanskare, der er med hvert år, og nogle af dem kommer og er klædt ud som min faste karakter Dr. van Helsingør. Det er fantastisk og ren kult, helt som var det et Rocky Horror Picture Show, vi lavede!”

Hvad har været den største udfordring?
”Den største udfordring har været, at jeg altid er ansvarlig for det hele, lige fra at skrive showet til at instruere det og stå på scenen hver aften. Så vidt jeg ved, er jeg der ingen andre, som besidder alle tre jobs i underholdningsbranchen. Der er normalt en dramatiker til at skrive teksten, en instruktør til at iscenesætte og skuespillere, der gør det sjovt. I mit tilfælde er jeg alene og har også kun mig selv at bebrejde, hvis publikum ikke får en sjov aften.”

Hvilket af dine shows holder du mest af?
“Mit favoritshow er Who Shot the Sheriff (2004). Det havde et cowboytema og handlede om, hvordan Bush blev USA’s præsident, ved at snyde med stemmerne. Jeg var meget forsinket med teksten, fordi min mor pludselig døde, og jeg slet ikke kunne finde gejsten til at skrive komik. Men jeg havde ikke noget valg, så en dag satte jeg mig ned og skrev. Jeg er sikker på, at min mor sad på skulderen og dikterede, for det blev det sjoveste show, jeg nogensinde har skrevet.”

Hvilket af dine shows holder du mindst af – hvad gik galt?
”Noget går altid galt i mine shows, men det er også halvdelen af det sjove. Og selv når jeg er lidt skuffet over mine egne tekster, så får mine umanerligt dygtige og morsomme skuespillere altid givet publikum en god aften.”

Hvad er du mest spændt på om lykkes i år?
”Jeg har kaldt showet Planet Rump, the Farce Awakens, fordi jeg føler, det er min opgave at bruge satire til at vise, hvor inkompetent og farlig Trump er som præsident. Så jeg håber, at publikum vil forlade Glassalen efter at have haft en fantastisk morsom aften og med lidt stof til eftertanke.”

Men nu er det slut. Efter 35 år lukker og slukker Crazy Christmas Cabaret Show, og dette års forestilling er den ultimativt sidste.

Crazy Christmas Cabaret Show, Glassalen i Tivoli.

Det spiller frem til d. 6. januar 2018, før det tager videre på turné til Aarshus fra d. 10. - 13. januar 2018.
Se mere her