“Jeg vrider ikke et stykke ind i en nutidig politisk korrekthed”

<strong>“Jeg vrider ikke et stykke ind</strong> i en nutidig politisk korrekthed”

Denne gang i ISCENEs podcast kan du møde instruktør Katrine Wiedemann, som fortæller om synet på kønspolitisk teater, iscenesættelsen af Et vintereventyr på Østerbro Teater og arbejdet med de store tekster.

Katrine Wiedemann debuterede som instruktør i 2002 på Teater Får302 med forestillingen Mordernes nat og har siden instrueret over 65 forestillinger på teatre i Danmark, Sverige og Tyskland.

“For mig er teater ikke et kønspolitisk issue. Kønnet findes, men der er noget vi er mere fælles om som fx døden. Måske er jeg mere optaget af det. Død, kærlighed, tid, magt. Jeg tror ikke så meget på at vride stykket ind i en nutidig politisk korrekthed”.

Wiedemann har instrueret spillefilmene Fruen på Hamre (2000) og Viceværten (2012), og udgav i 2016 hendes første roman Ved Gudernes bord. I den kommende sæson kan hun opleves på Øster Gasværk med forestillingen Shakespeare in love. Katrine er 49 år og bor til dagligt på Nørrebro.

Katrine Wiedemann. Foto: Alex Hein

Hør hele podcasten her:

Eller find den på iTunes her

Podcasten udarbejdes i et samarbejde mellem ISCENE og Alex Hein.

Alex Hein er scenekunstnerisk iværksætter, sufflør og instruktørassistent på Det Kongelige Teater. Derudover er han kunstnerisk leder af Teater Birgitte og filmselskabet BirgitteFilm, projektleder for teaterformidlinginitiativet Take Me To The Theater og fast teater- og kulturlydreporter hos scenekunstpodcasten Den Fjerde Væg og ISCENE. Alex Hein er en af ISCENEs unge stemmer.

Skuespiller Anna Søgaard Frandsen er speaker og foto af Katrine Wiedemann er taget af Alex Hein.

Del artiklen

'"Jeg vrider ikke et stykke ind i en nutidig politisk korrekthed"'

Facebook