Del

I ISCENEs podcast kan du møde en instruktør, der er blevet kaldt både kontroversiel, provokatør og en ener og i dansk teater. Christian Lollike er lige nu aktuel med Aladdin på Det Kongelige Teater, og her fortæller han om det, kunsten bør handle om nemlig at få os til at blive i tvivl og stille spørgsmål ved vores værdier. 

Kom helt tæt på en aktuel instruktørs arbejde, kunstnerisk inspiration og sceniske virke i podcasten Instruktøren har Ordet. Denne gang kan du møde Christian Lollike, dramatiker, sceneinstruktør og kunstnerisk leder for teater Sort/Hvid i København, der er aktuel med forestillingen Aladdin på Det Kongelige Teater.

Vært Alex Hein taler med Lollike om hans kunstneriske greb i forhold til at skabe samtidsaktuel kunst, og hvad der optager ham i processen. Vært Alex Hein, en af ISCENEs unge stemmer, undersøger gennem samtaler med landets banebrydende instruktører, hvem de er som kunstnere, og hvad der driver dem i deres kunstneriske arbejde.

Christian Lollike er uddannet dramatiker i 2001, har siden også fungeret som instruktør på både egne og andres værker. Lollike blev kunstnerisk leder af Café Teatret, som siden skiftede navn til Sort/Hvid, og står i dag bag produktionen af mere end 30 værker af både installationskunst, performances, scenekunst og forestillinger og du kan opleve eller genopleve hans prisvindende værker Living Dead og Erasmus Montanus senere på sæsonen.

Hør hele podcasten her:

Podcasten udarbejdes i et samarbejde mellem ISCENE og Alex Hein.

Alex Hein er scenekunstnerisk iværksætter, sufflør og instruktørassistent på Det Kongelige Teater. Derudover er han kunstnerisk leder af Teater Birgitte og filmselskabet BirgitteFilm, projektleder for teaterformidlinginitiativet Take Me To The Theater og fast teater- og kulturlydreporter hos scenekunstpodcasten Den Fjerde Væg og ISCENE. Alex Hein er en af ISCENEs unge stemmer.

Skuespiller Anna Søgaard Frandsen er speaker og foto af Christian Lollike er taget af Emilia Therese.