Del

Contra
Copenhagen Circus Arts Festival – C!CAF

Nøgen krop, stand up, konversationer mellem Eva og slangen, irsk dans, lesbiske fortællinger og luftakrobatik i reb.

Laura Murphy har mange talenter og det viser hun i soloforestillingen Contra. Hun formidler sin hverdag ved hjælp af dans, grimasser, teknisk kunnen i reb, musik og sin fysiologiske nøgne krop. Forestillingens udgangspunkt er improvisationer over ordet ”No”. Hun har haft oplevelser med mænd der ikke tog hendes nej for et nej og nu råber Laura til mænd, inden de når dertil. Hun skærer grimasser, bl.a. i ubehag i fortællingen om en mand, der sætter hende i bås for at have hår under armene. Laura sætter i sin forestilling spørgsmålstegn ved, hvorfor hun udsættes for chikane fra det andet køn. Hun gør det hurtigt -talende foran mikrofon og betagende langsomt i rebet til musiknummeret Girl af The internet.

Hvad Lauras krop består af og hvad den kan, er et stort omdrejningspunkt, som i hendes performance svarer til en alternativ undervisning i kroppens opbygning. ”I have two lips…” fortæller hun og holder en lille pause, før hun forklarer at hun henviser til læberne i ansigtet fx. Efter at have gennemgået hele kroppens anatomi, fortsætter hun ”Internal is where I keep all of my secrets..” men der er ikke så mange hemmeligheder, både drømme og tanker om sex, deles med publikum.

Laura Murphy tager med smil og glæde imod applauser efter aftenens forestilling og danser ud til Ed Sheerans Shape of you. Hun mener ikke, at hun som feminist er helt normal i hendes musiksmag, men hvad er normalt for en feminist? Det er befriende at se hendes bud på dette.

Forestillingen spillede under Copenhagen Circus Arts Festival i marts 2019.

Læs alle anmeldelserne af C!CAF's forestillinger, når anmeldere fra ISCENEs skriveværksted "Skriv kroppen frem" går i kødet på forestillingerne. Se oversigten her