Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

C!CAF: SPLAT!

Med et kraftigt pust sprøjter malingen ud af et rør, der lander som farveklatter på det meterlange lærred på gulvet, splat. I PLOCK! er malingen fuld af liv, det pjasker og sjasker, heldigvis er vi iklædt hvide heldragter og overtrækssko i blå plast, hvis vi nu bliver ramt.

Scenerummet dannes af hvide voksduge, der fungerer som vægge. Hvad skal der mon ske? For væggene er smurt ind i farverig maling, som danner udtværet penselstrøg, her og der og alle vegne. I børneforestillingen PLOCK! er vi beskuere i performer Axel Guérins værksted, hvor han så gerne vil genskabe sit yndlingsmaleri af maler, Jackson Pollock.

I Guérins værksted er de voksnes regler sat ud af kraft, han giver kreativiteten frit løb. Præmissen begejstrer børnene til dagens forestilling Plock, og de lægger ikke skjul på det: “wow, wauw”. De er ivrigt optaget af hans moves og den levende, våde maling.

Det ene øjeblik kravler han rundt på alle fire på tværs over lærredet, så malingen drypper ned fra hans hår. Det næste øjeblik klemmer han rød maling ud af en tube, så det løber glinsende ned af hans ryg, og med ét en baglæns kolbøtte over lærredet. I en kombination af akrobatik, farver og lyd skaber Guérin sit maleri ud fra sine uforudsigelige indskydelser – det er svært ikke at blive grebet af spændingen, for hvad kan han finde på?

Pludselig snubler Guérin med sin iver ind på lærredet, vel iscenesat, plask. Vi griner for en kort stund, men bliver rolige, da han ikke griner med. Er det kørt af sporet? Nej, tværtimod. For Guérin ser kun muligheder ikke fejltagelser i udførelsen af sit værk – en betydningsfuld lære for os alle.

Børneforestillingen Plock viser os, hvad man kan skabe ved hjælp af fantasien. Den egenskab må vi ikke frarøve vores børn, når vi fortæller dem, at de skal farve inden for stregerne.

Læs alle anmeldelserne af C!CAF’s forestillinger, når anmeldere fra ISCENEs skriveværksted “Skriv kroppen frem” går i kødet på forestillingerne. Se oversigten her eller læs om festivalen her

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Thomas Florin
Thomas Florin
har læst Journalistik og Medier på Askov Højskole, og har en særlig interesse for teater
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...