Populært lige nu

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...

Endnu et stort tab for den danske dansescene

Flytningen af danseuddannelsen fra København til Holstebro blev - trods heftige protester fra såvel studerende og undervisere som dansemiljøet i Danmark - en realitet...

★★★★★☆ Grease – en upoleret, fejende forførende hyldest til fællesskabet

Det handler ikke kun om Danny og Sandys lovestory, når One and Only Musicals præsenterer en overdådig Grease i Frede Gulbrandsens sprudlende iscenesættelse, der...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Flot show i Cirkusrevyen

Cirkusrevyen sætter af med et flot show, betagende danseoptrin og dygtige skuespillere – men virkelighedens politiske absurditeter synes at have overhalet teatrets parodier og teksterne savner satirisk bid.

Sikke et flot show, de har lavet derude under Dyrehavens smukke trækroner. Her er revyens grand old men og kvinder, der i topform kaster sig legende ud i politiker-parodier, musikalske indslag og klassisk revy-satire, der sammen med et hold dygtige dansere får fyret op for et flot revyshow.

Danserne i Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

Vi begynder med de blide fornærmelser og en lovende start med en vedkommende kommentar til en krænkelseskultur, der er ved at tippe over i absurditet, da holdet med spraglede bowlerhatte går rundt blandt publikum og kommenterer på dem. ”Dig med næsen, sidder du godt?” lyder det lystigt fra Henrik Lykkegaard, der hurtigt sættes på plads af Lise Baastrup: ”Nu føler alle mænd med store næser sig krænket” – og sådan er der så meget, som vi alle kan blive stødt over indtil Ulf Pilgaard entrerer til stor applaus og lover: ”At nu kommer vi og krænker jer!”.   

Helt så heldige er vi dog ikke, for trods de gode intentioner og velsmurte show, så har den politiske virkeligheds absurditeter for længst overtrumfet det satiriske teater. Hvem kan fx forestille sig en parodi på Trump, som han ikke selv kan overgå i teatralt vanvid, og det bliver achilleshælen for dette års revy, der ovenikøbet er løbet ind i en uforudsigelig valgkamp, som gør det svært at spidde den politiske dagsorden.

Der er ellers gode numre undervejs, som Paludan, hvis forvrøvlede tosserier, ingen plads har i den demokratiske debat, så han får et hastigt knock out i Lykkegaards vellignende parodi. Mens, en flaksende statsminister ikke aner, om han skal holde til højre eller venstre i Lisbet Dahls fine karikatur. Lige så desorienteret flakser Theresa May omkring i Lykkegaards herlige skrutryggede parodi til Spice Girls Wannabe med omkvædet ”tell me what you want, what you really really want”, men så er der heller ikke så meget mere politisk stof.

Henrik Lykkegaard som Theresa May i Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

I stedet er de store parodi-numre centreret omkring kulturlivets store personligheder – men dermed taber man også lidt kant, for magtens centrum er jo til stadighed politikerne.

Lisbet Dahl giver den som Ghita Nørby, der, iklædt dén kødrøde kjole, fyrer op for fornærmelser og med lillepigestemme spørger om ”vi skal gå en tur på bakken”. Dahl gør det godt som Ghita, men virkelighedens absurde interview gør det svært at parodiere og kjolen er jo blevet gjort til moro før, så parodien forbliver lidt kantløs. Langt stærkere og temmelig morsom er Ulf Pilgaards Jørgen Leth-parodi, hvor han mellem alskens Tour de France-fraser får klemt hele rækken af Citroen-biler og priser ind – alle er tydeligvis til salg i den moderne medieverden.  

Lisbet Dahl som Ghita Nørby i Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

Lise Baastrup stråler af charme og griber elegant publikums kommentarer, mens Karsten Jansfort kæmper lidt med at løfte sin berusede mandefigur, som genbruger det hele, ikke mindst ølsjatterne fra plastbægerne ”Ind i klimakampen”. Både Baastrup og Jansfort kæmper med tekster, som godt kunne være skarpere. Og det er nok her, årets revy kæmper mest, for teksterne savner bid og stramhed, som kunne få lidt mere fut i løjerne. Men som sagt er virkeligheden også efterhånden blevet svær at parodiere. Og flot er det – her er smukke showdansenumre, dygtige skuespillere, små kradse kommentarer til samtiden, et band der svinger og flere fængende numre, som lader latteren få frit løb.

Zoos meget omtalte pandaer i Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

Seneste

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det...

Vi siger også ”ja tak” til større åbenhed og mere dialog

Denne kommentar er skrevet af udvalgsleder Gitta Malling, på...

★★★★☆☆ Familien Addams – visuelt overflødighedshorn i morbidt-charmerende musical 

Uhyggen er løs på den sjove måde på NørregadeTeatret...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★☆☆☆ The Dead Live On In Our Dreams – soloværk om identitet fremstår koncertant

I The Dead Live In Our Dreams mærker vi tydeligt, at der er meget på spil i de meditativt improviserede dansesekvenser. Men Hooman Sharifis...

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille scene, er traditionel på en moderne måde, der ikke piver over wokeness, men omfavner de...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det prisvindende franske dansekompagni Libertivore. Brøl er blevet til gennem co-produktioner med flere aktører og havde...