Del


Initiativet ‘Bæredygtig Scenekunst Nu’ inviterer alle teaterchefer, producenter, fagforbund, fagfolk og interesseorganisationer til stormøde. Her er fokus at transformere scenekunstbranchen, så den lever op til det fælles ansvar om at reducere CO2-udledningen i Danmark med 70% inden 2030.

“Vi står på tærsklen til et nyt årti og vi står foran den måske mest gennemgribende omstilling af vores branche nogensinde, fordi vi lever i en tid, der kræver bevidst handling og ansvar for vores handlinger,” skriver initiativtagerne bag projektet ‘Bæredygtig Scenekunst Nu’, der inviterer til stormøde i 2020.

Det kræver radikal nytænkning, kompromisløs handling, økonomisk råderum og masser af mod og samarbejdet er vigtigt, mener folkene bag. Derfor inviterer de hele branchen. 

I 2020 vil der blive holdt 2 møder og for at gøre det mindst CO2-udledende mht. transport, afholdes møderne hhv. i Jylland og på Sjælland. Som inspiration og motivation har ‘Bæredygtig Scenekunst Nu’ inviteret forskellige fagfolk fra hhv. Worldperfect og Jordnær Creative. De arbejder hver især med bæredygtigs-omstilling i små og store virksomheder, samt bæredygtig produktion i kultur- og kunstneriske processer.

LÆS OGSÅ: Fredericia Teater i front for et bæredygtigt teater

Bag initiativet

‘Bæredygtig Scenekunst Nu’ er Peder Holm Johansen, Magnus Bruun, Stina Mølgaard, Jacob Teglgaard og Christian Gade Bjerrum, der alle er skuespillere og selvudnævnte klimatosser. Sammen har de taget initiativet med en intention om at lave møder, seminarer og sammen med branchen udvikle og definere en fælles bæredygtigheds- og CO2-reducerende strategi. 

Gruppen har afholdt møder i efteråret 2019 og har påbegyndt et spirende samarbejde med ISCENE, CPH STAGE, DSF, Teater V, Svalegangen, Cph. Film Fund og Jordnær Creative og Worldperfect

Idéen er at definere en hensigtserklæring, der forpligter ansvarlige og deltagende kulturinstitutioner i Danmark til at sætte handling bag ordene og bidrage til, at Danmark reducerer udledningen af CO med 70% inden 2030. 

Stormødet finder sted:

Mandag d. 20. januar kl. 15.00 – 17.00 på Teatret Svalegangen i Århus.
Mandag d. 27. Januar kl. 15.00 – 17.30 på Teater V. i København

Tilmelding til arrangementerne på: chrgadebjerrum@gmail.com