Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...

Ny festival sætter fokus på følelsen af ubehag

Publikum får udfordret deres komfortzone, når Toaster og Live Art Danmark præsenterer kuraterede værker på performancefestivalen Managing Discomfort. Temaet for festivalen er ubehag. Den...
Annoncespot_imgspot_img

Ny direktør på Odense Teater

Det er den prisvindende sceneinstruktør Jacob Schjødt, der fra sommeren 2021 overtager posten efter Jens August Wille, der stopper efter otte år.

40-årige Jacob Schjødt har instrueret otte forestillinger på Odense Teater og har siden 2012 været en del af teatrets faste dramaturgiat, der rådgiver direktøren om udvælgelsen af repertoire. Bag valget af Jacob Schjødt som ny direktør står en enig bestyrelse, i et felt af 33 stærke kandidater.

“Jacob Schjødt er en af landets mest efterspurgte instruktører, fordi han er modig, nyskabende og kunstnerisk stærk samtidig med, at han er en formidabel leder, der skaber et stærkt følgeskab omkring sig. Han kender desuden Odense Teater indgående, og han kan med sin iderigdom og moderne tilgang til teatret fortsætte den stærke udvikling af vores regionale landsdelsscene, og dermed sikre, at vi fortsat er et af landets førende teatre”, siger fungerende formand Karsten Wind Meyhoff.

På Odense Teater huskes han blandt andet instrueret Den mystiske sag om hunden i natten og forestillingen Lad den rette komme ind, der vandt en Reumert for bedste forestilling i 2016.

Også i den nye sæson, der netop er sat i salg, skal Jacob Schjødt instruere – nemlig den store udendørssatsning Misantropen, som Odense Teater spiller under åben himmel i Kongens Have ved teatret næste forår.

“Odense Teater er mit hjerteteater. Det har været en fast base i hele min professionelle karriere, og jeg kender stedet indgående. Det er et kompetent og fagligt dygtigt hus med forrygende medarbejdere, som jeg har haft virkelig gode samarbejder med gennem årene. Jeg ønsker at bygge videre på de meget stærke kunstneriske præstationer, som Jens August Wille har skabt, og samtidig tilføre nye formater, nye projekter og nye tiltag til teatret. Jeg glæder mig vanvittigt”, siger Jacob Schjødt.

Jacob Schjødt bor i København med sin kone Rikke og deres to børn på knap seks og to år. Familien har planer om at flytte til Odense, inden den nye direktør tiltræder stillingen til august 2021.

Seneste

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Data kan også være gavnlig i den kreative proces

Der var fokus på tips og tricks til brug...
Annonce
Annonce

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis deres præg på den kommende sæson på Teater Momentum, hvor de sammen står bag det...