Del

Det Lille Teater & Marionet Teatrets bestyrelse meddeler, at man har udpeget forfatter og dramaturg Camilla Hübbe som ny leder af teatret. 

Camilla Hübbes karriere spænder bredt fra ansættelser som dramaturg på Det Kongelige Teater til forfatter af tv-dramatik og en lang række børne- og ungdomsromaner, men hun træder først og fremmest ind ad døren til teatret med en passion for at fortælle historier om verden til børn – og deres voksne. 

De seneste år har Camilla Hübbe haft en succesfuld karriere som børne- og ungdomsforfatter. Sideløbende har hun været hovedforfatter på TV2 julekalenderen Tvillingerne og Julemanden og skrevet en række teaterstykker og librettoer. Den digitale fortælling NORD fra 2017 blev modtaget med fem hjerter i Politiken og præmieret som en af årets ti bedste bøger af Statens Kunstfond. 

På Det Lille Teater & Marionet Teatret kommer Camilla Hübbe til at fokusere på at videreudvikle teatrets særegne profil og centrale placering i det danske teaterlandskab. 

Den kommende teaterleder udtaler i forbindelse med udnævnelsen: 

”Jeg betragter Det Lille Teater & Marionet Teatret som børnenes teater. Et fristed, hvor børn ikke er forbrugere, der først og fremmest skal få deres voksne til at spendere penge. Her er børn børn og møder som sådan respekt og lydhørhed.” 

Der er stor glæde på Det Lille Teater & Marionet Teatret over ansættelsen af den nye teaterleder. Formand for bestyrelsen, Eva-Marie Møller, udtaler: 

”Camilla Hübbe har en tydelig og visionær kunstnerisk profil og et mod til at udvikle ambitiøst teater for børn og deres voksne. Det er et enigt ansættelsesudvalg, som har valgt Camilla Hübbe i et virkelig stærkt ansøgerfelt. Vi ser frem til samarbejdet.” 

Camilla Hübbe tiltræder stillingen den 1. oktober 2020 og efterfølger Trine Wisbech på posten. 

Om Camilla Hübbe:

• Forfatter til børne- og ungdomsbøgerne NORD, Louis Armstærk, Tavs og Cirkus Saragossa, m.fl. 2006-2019 

• Dramatiker og dramaturg på Tivoliballetten, Teater Masken, mv. 2009-2020 

• Hovedforfatter på Tvillingerne og julemanden, TV2’s julekalender 2013 

• Chefdramaturg, Det Kongelige Teater 1998-2000 

• Dramaturg på Hotel Pro Forma, Husets Teater, Aalborg Teater, Det Kongelige Teater 1988-1998 

• Diplomuddannelse i kulturledelse 2016-2018 

• Uddannet dramaturg fra Århus Universitet 1988

Læs mere om teatret her