Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Årets Reumert uddeles i Odense: Landets største scenekunstpris får central placering

For første gang nogensinde skal landets fineste og mest prestigefyldte scenekunstpris, Årets Reumert, uddeles uden for hovedstaden. Det sker 6. juni i Odense, hvor kulturhuset Odeon danner rammen om den store prisfest. 

Det bliver historisk, når Odeon 6. juni danner rammen om Årets Reumert 2021. Det er nemlig første gang, at den fornemmeste pris til scenekunsten herhjemme uddeles uden for hovedstaden. Udflytningen sker som resultatet af et helt nyt samarbejde mellem Jysk Fynske Medier, Dansk Teater, CPH STAGE, ISCENE.dk, Albani Fonden og Odense Kommune. 

Annonce

Styrker opmærksomheden

Det er et samarbejde, der skal være med til at styrke opmærksomheden på den danske scenekunst. Det siger direktør for brancheforeningen Dansk Teater, Peter Mark Lundberg:

”Årets Reumert er teaterverdenens største og mest kendte pris. For os har det været altafgørende at finde en værtsby, som har ambitioner på teaterområdet – og det har Odense. Derudover er kravet et venue på størrelse med Det Kongelige Teater – og det har Odense fået med Odeon. Sidst men ikke mindst har det været vigtigt for os at finde samarbejdspartnere, der har hjertet med sig og ligesom os brænder for kulturlivet. Det kan vi mærke at Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk-Fynske Medier gør. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk prisfest for både branchen, byen og landet”.

Morten Krogh, direktør for festivalen CPH Stage peger på, at det er det nye, stærke samarbejde, der gør det muligt at flytte uddelingen til Odense. 

”Årets Reumert er indtil nu altid blevet uddelt i København, og det har været supergodt, men nu er det tid til, at der skal ske noget nyt. Der er en ny arrangørgruppe bag prisuddelingen. Siden vi samledes om opgaven, har vi snakket om muligheden for at lade prisshowet finde sted uden for København. Men det var vigtigt for os at finde både det rigtige sted og de helt rigtige samarbejdspartnere. Odense er jo centralt i landet og har en stærk kulturel profil, så da det viste sig at stærke og gode kræfter på Jysk Fynske Medier, Odense Kommune og Albani var interesseret i prisuddelingen, kunne vi hurtigt se, at her var både det sted og de samarbejdspartnere vi ledte efter, og så var der egentlig ikke så meget at tænke over”, siger han. 

Central placering

Især glæder det brancheforeningen, at det har været muligt at placere prisfesten centralt i landet. Det styrker både branchen og provinsen, siger Peter Mark Lundberg. 

”Der er fantastiske teatre over hele Danmark, og det har derfor været helt naturligt for os at lægge Årets Reumert i midten af Danmark. Danmark en kulturnation, hvor der ikke findes en afkrog af landet uden skrå brædder – og kunst af høj kvalitet på dem – så vi glæder os til at opleve, hvad det gør for prisfesten, når den for første gang holdes uden for København. Vi tør godt love, at der bliver gang i Odense, når skuespillere, instruktører, fans, teaterchefer og så videre rejser hertil fra hele landet”.

Morten Krogh bakker op: 

”Årets Reumert dækker teater fra hele landet, så på den måde er det oplagt at lade prisuddelingen finde sted midt i landet, selvom prisshowet ligesom sidste år bliver gjort tilgængeligt, så folk over hele landet kan følge med live om aftenen hjemme fra stuerne. Årets Reumert hædrer årets mest fantastiske kunstneriske præstationer, men prisshowet er også med til at skabe opmærksomhed om scenekunsten over hele landet, og lige netop det kan er et storstilet show i Odense hjælpe med på bedste vis”.

En vigtig del af Odenses udvikling

Og netop den store opmærksomhed og kulturelle tyngde, som Reumert-prisen notorisk er kendt for, er afgørende for, at Odense Kommune er gået aktivt ind i samarbejdet om at trække prisfesten til byen. Det siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S). 

”Jeg er glad for, at Årets Reumert kommer til Odense. Det er endnu en markant kulturbegivenhed, som vi trækker til byen, og det markerer Odense som en levende kulturby, der er værd at besøge. For Odense har udviklet sig til en stor kulturby med rigtig mange muligheder. Til sommer får vi et helt nyt H.C. Andersen hus i absolut verdensklasse, vi har både et storbyteater og små eksperimentelle teatre, og så har vi et hav af rigtig store events, som Tinderbox, H.C. Andersen Festival og esportens Odincon, der trækker gæster fra hele Danmark. Nu skal Reumertprisen for første gang afvikles uden for København og i samarbejde med vores gode partnere er jeg sikker på, at vi kan sørge for en spændende prisfest”. 

Og Odense kan se frem til et brag af en fest med fokus på alt det, den danske scenekunst har at byde på. Det er en af de helt afgørende grunde til, at Jysk Fynske Medier ført an af Fyens Stiftstidende har engageret sig som mediepartner i projektet. Årets Reumert skal være et projekt, som Odense og hele Fyn føler ejerskab til og får noget ud af. Det siger chefredaktør for Fyens Stiftstidende, Poul Kjærgaard:

”På Fyens Stiftstidende holder vi os ikke tilbage, når vi øjner muligheden for at medvirke til, at gode ting sker i Odense og på Fyn. Vi vil mere end blot beskrive verden omkring os. Vi arbejder også gerne aktivt med for at sikre en god udvikling på Fyn. Derfor glæder det mig, at vi kan trække uddelingen af Årets Reumert til Odense. At vi kan gå ind og være mediepartner på Årets Reumert og tilmed trække den til provinsen, og dermed præsentere fynboerne for det bedste teater, landet har at byde på – og landets scenekunstnere hvad Fyn har at byde på, lægger helt naturligt til os som mediehus. Vi glæder os enormt til at være en del af Årets Reumert og at dække begivenheden før, under og efter,” siger Poul Kjærgaard

Helt afgørende for, at det er lykkes at hente prisfesten til Odense, er det, at Albani Fonden har meldt sig som økonomisk hovedsponsor for det store show. Albani Fonden har eksisteret siden 1956 og har igennem alle årene støttet op om den fynske og syddanske kunst, kultur og sport. Derfor var det helt naturligt at gå ind i Årets Reumert.

”Vi i Albani Fonden er stolte over, at vi sammen med Odense Kommune kan tiltrække scenekunstens fornemste pris til Odense. Med Årets Reumert sætter vi sammen endnu en gang Odense på landkortet til gavn for byen og de mange kulturinteresserede helt i Albani Fondens ånd”, siger Freddy Larsen, direktør i Albani Fonden. 

Aftalen om at holde Årets Reumert i Odense gælder de kommende tre år. 

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...