Del

Den 7. august får den nykomponerede Nordkraft the Opera, der bygger på Jakob Ejersbos roman fra 2002, urpremiere under Aalborg Operafestival.

Nordkraft the opera går helt nye veje i forsøget på at indfange den fængslende atmosfære og det heftige følelsesliv i Jakob Ejersbos nyklassiker.

Mange kender allerede til Nordkraft og bogens dystre Aalborg-univers – en vindblæst underverden, der myldrer med narkomaner, desperadoer og skæve eksistenser. Når Jakob Ejersbos litterære nyklassiker til august springer ud som opera, får fortællingen en ekstra dimension. Der bliver skruet ned for det genkendelige og op for det udforskende. For hvordan lyder et misbrug egentlig? Hvordan gengives den emotionelle klangbund, som indrammer narkomani og følelsen af ikke at passe ind?

Nordkraft i ny version

Det er netop det, som komponist Signe Lykke, scenograf Christian Albrechtsen, instruktør Anja Behrens og Copenhagen Opera Festival prøver at få skovlen under med et nyskabende og radikalt anderledes greb.

Nordkraft som opera bliver ikke et gensyn, for vi er slet ikke ude på at fortælle den samme historie, som rigtig mange kender så godt i forvejen. I stedet sætter vi fokus på den emotionelle kraft – på den menneskelige afgrund og den betingelsesløse kærlighed – som bogen også rummer, og Ejersbo beskrev så skånselsløst,” forklarer Anja Behrens.

Operaen er initieret og produceret af Copenhagen Opera Festival og har været undervejs siden 2016. Den får verdenspremiere under Aalborg Operafestival, som i år har 20 års jubilæum. Verdenspremieren foregår i Teater Nordkraft, der har til huse i det gamle kraftværk, som oprindeligt lagde navn til Jakob Ejersbos roman.

Læs mere her.