Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Cantabile 2 sætter fokus på ritualer i ny publikumsinddragende performance

RE(W)RITE! hedder Cantabile 2s nye performanceinstallation, der handler om ritualets indre væsen og afgørende effekt på vores liv. En performance, som publikum kan opleve på Den Frie Udstillingsbygning i København.  

Hvilke ritualer savner vi i vores liv i dag? Således spørger Cantabile 2 i forbindelse med deres nye performance RE(W)RITE!, der sætter fokus på vores behov for ritualer i en moderne tid, og hvor publikums aktive deltagelse gradvist sætter deres præg på hvert et rum og værkets udfoldelse. 

Annonce

Performance i et krydsfelt

RE(W)RITE! er opstået på initiativ fra Den Frie Udstillingsbygning, der i 2018 inviterede Cantabile 2 til at skabe en publikumsengagerende forestilling, som skulle indgå i deres flerårige satsning på eksperimenterende formater i krydsfeltet mellem billed- og scenekunst. 

Cantabile 2’s kunstneriske leder, Nullo Facchini, har gennem længere tid arbejdet sammen med i alt 23 internationale performere, der samlet har skabt i alt 35 ritualer, som publikum kan være med til at indgå i. Ritualer kan både handle om at sige farvel til noget, eller om at vende blikket mod lige præcis det, vi har foran os her og nu. Hver opførelse af værket udgør en særlig sammensætning af disse nye ritualer, og hvert besøg varer omkring 2 ½ time, hvor man deltager i 2 – 4 ritualer.

RE(W)RITE! Cantabile 2
RE(W)RITE!, Cantabile 2. Foto: Nullo Facchini

Cantabile 2 beskriver selv værket således:

RE(W)RITE! er et sanseligt, gådefuldt og udfordrende møde mellem scenekunst, spil-design, billedkunst og menneskets eksistentielle vendepunkter. I performancen fusioneres billedkunstens og scenekunstens mulighed for til fulde at udnytte det virkelige møde mellem mennesker i et fysisk, emotionelt og intellektuelt samvær, der sigter mod at række dybt ind i deltagernes indre”.

Performanceinstallationen RE(W)RITE! kan opleves fra d. 19. maj.
Læs mere her.

Nat-ritual og morgenritual

For publikum, der har besøgt RE(W)RITE! én eller flere gange, vil der blive mulighed for at deltage i et nat-ritual. Hemmelige adgangskrav afgør, hvem der er klar til at møde udfordringerne ved at gå dybere ind i det rituelle univers, og dem, der har levet op til adgangskravene, vil blive inviteret til at købe billet til det særlige nat-ritual.

Som en sideaktivitet i relation til RE(W)RITE! tilbydes et morgenritual i perioden fra 21. maj til 12. juni. Det er performancekunstnere fra RE(W)RITE!, der med udgangspunkt i egen praksis står for hver deres morgenritual. Hvert morgen-ritual har plads til maksimum 20 deltagere.

Nyheden er udgivet i et mediesamarbejde med Cantabile 2

Seneste

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

“Alle har ret til at føle sig spejlet”

Interview med Sigrid Aakvik
Annonce
Annonce

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny professor for Teatervitenskap på Universitet i Bergen. Igennem sin forskning ser Ulla Kallenbach frem til...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang. Årets program byder på et alsidigt udvalg af forestillinger i løbet af festivalens 10 dage....