Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Tag med i skoven midt om natten: Waves Festivalen fejrer 30 års jubilæum med stærkt program

Waves Festivalen i Vordingborg er i fuld gang og fylder byen med gadeteater, komik, dans og performance fra hele verden. Vi har udvalgt en god håndfuld oplevelser, du kan få på årets festival – fra klovne med kant til akrobatik om emigranter og en natperformance, hvor publikum er med ude i en skov. 

Klovne med kant

Mimeklovnen Murmuyo er én de vildeste, mest morsomme og grænseløse klovne, jeg har oplevet. Helt ude af trit med gængse regelsæt charmer og inviterer han publikum med i sine gadeteaterfortællinger. I sin sidste forestilling entrerede han i en ræsende bil med hornet i bund, mens publikum skulle stille op til tovtræk og giftemål, alt imens han bogstaveligt talt kravlede rundt på tilskuerne, indtil tårerne trillede af latter.

Jeg havde fornøjelsen af at opleve Murmuyo på Waves Festivalen i 2019, og i år glæder jeg mig ti. at se ham i vandreforestillingen Ami-Go. Hvordan han vil folde sine meget tilskuertætte værker ud i en (post-)coronatid bliver spændende at se, men det bliver uden tvivl uforudsigeligt og sjovt. 

Der er flere klovne på programmet i år, hvor også den prisbelønnede danske mimeklovn Paolo Nani dukker op med sin Magiske Jekyll, der er en forhistorie til hans tidligere værk Jekyll on Ice, og handler om at forfølge sin lidenskab for at skabe en vej i livet. Showet kulminerer altid i en fest med uddeling af is til publikum.

Med blandt klovne på Waves festivalen er også de to tandemrejsende dagdrømmere, der i Fly Me to the Moon vil indfange øjeblikket, hvor de enkle ting i tilværelsen opstår, som latteren, legen og forbløffelsen. 

Akrobatik om emigranter  

Boate hedder den akrobatiske performance, der tager livtag med den aktuelle flygtningesituation og skildrer to unge migranter og de eventyr og følelser, de gennemlever på deres rejse.

De to franske akrobater fra Cirque Rouages balancerer på en kæmpe tung trækasse, som de bærer omkring med. Så tung som vægten af deres fortid og tom som deres fremtidsmuligheder.

Effetto Larsens Pop Up Civilization, der kan opleves på Waves Festivalen 2021. Foto: Benoit Eliot
Effetto Larsens Pop Up Civilization, der kan opleves på Waves Festivalen 2021. Foto: Benoit Eliot

Publikumsinddragende performances 

I tråd med Cantabile 2’s egen tradition er der mulighed for at være en interagerende del af performancen, når det Barcelona-baserede kompagni Kamchàtka gæster Waves festivalen med forestillingen Alter.

Kamchàtka inviterer publikum med ud i en skov tæt på Vordingborg. Her får man mulighed for at dele fragmenter af erindringer – både lykkelige og smertefulde – i en natlig interaktion med fokus på drømme og fantasier, der vil være tæt knyttet til det omgivende miljø og landskab. 

I Pop up civilisation får publikum ligeledes mulighed for at være med, når det italienske compagni Effetto Larsen sætter i scene til at bygge et nyt samfund og spørger: ”Hvis vi skulle designe et samfund fra bunden, hvordan skulle vi så beslutte os for en måde at organisere det på?”

Du finder hele programmet for Waves Festivalen 2021 her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...