Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Teater V og BaggårdTeatrets fællesproduktion sætter fokus på ligestilling og kønskamp

Teater V og BaggårdTeatret byder publikum på en historisk tour de force i fordomme, når de i fællesskab iscenesætter Birgitte Possings bog Argumenter imod kvinder som moderne og morsom teaterforestilling.

Fredag havde Thomas Hwans iscenesættelse af Argumenter imod kvinder premiere på BaggårdTeatret i Svendborg, og fra den 29. september kan forestillingen opleves hos Teater V i Valby.

Thomas Markmann står bag dramatiseringen af dr.phil. Birgitte Possings bog fra 2018, der dokumenterer mere end 150 års historie, som nu er blevet til råt og humoristisk teater om ligestilling, taleret og kønskamp.

Lang rejse mod ligestilling

“Der vil nu ske noget mærkeligt, mine herrer. En dame har forlangt ordet og vil komme til at tale,” sagde valgbestyrelsens formand på et møde i København ved præsentationen af lærerinden Louise Nørlund i 1889.

Det er netop udvalgte citater fra den offentlige debat gennem tiden, som Birgitte Possing deler i sin bog. Det er vel at mærke udtalelser fra både mænd og kvinder. Argumenterne imod kvinderne har gennem årene været mange, morsomme og fuldkommen skrækindjagende, hvilket Birgitte Possing viser i bogen, som forestillingen af samme navn bygger på.

Generationer af kvinder er blevet talt ned til, når de forsøgte at blive ligestillede medborgere, og stien har været smal. Politikeren Frederik Bajer sagde fx i 1858: “Da kvinden i politisk henseende er uansvarlig, så bør det være hendes opgave at opfatte mandens mening og tilegne sig hans anskuelser”.

Samarbejde på tværs af Storebælt

Bag iscenesættelsen af Birgitte Possings bog står Teater V og BaggårdTeatret. Endnu et godt eksempel på et samarbejde mellem teatre på tværs af landsdelene, som er vundet frem de senere år, og som skaber bæredygtige oplevelser for flere.

argumenter imod kvinder teater v ligestilling baggårdteatret
Holdet bag Argumenter imod kvinder. Foto: Jakob Carlsen

Instruktør Thomas Hwan står for iscenesættelsen, som han håber, vil få publikum til at forstå historien om ligestilling på en ny måde. Måske endda så vi i højere grad bruger vores intuition til at lytte til budskaberne.

SE OGSÅ: Video, hvor instruktør Thomas Hwan fortæller om forestillingen

På scenen står skuespillerne Camilla Bendix, Mathilde Lundberg og Joen Højerslev, som undersøger ligestillingens faldgruber og fordomme med kroppen og scenekunstens midler.

Læs mere om forestillingen her.

Artiklen er udgivet i et mediesamarbejde med Teater V med fuld redaktionel frihed for ISCENE.

Argumenter imod kvinder spiller på BaggårdTeatret 17. – 25. september samt 16. oktober 2021 og på Teater V 29. september – 10. oktober 2021.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...