Del

Den digitale festival RE:LOCATIONS kører fra i dag sit vinterprogram i samarbejde med finske Digital Idiots og Viirus Theatre.

RE:LOCATIONS er festivalen for digital first performing arts, dvs. for værker, der er skabt direkte til online universer. Festivalen åbnede i foråret i år og vender tilbage igen i 2022. Men netop nu starter et vinterprogram med en mini-internetserie i seks afsnit på youtube, Protagonist.

Live fra Helsinki

Serien er skabt af finske Digital Idiots og afvikles live fra Helsinki. I de første to episoder fejrer Protagonist nuet ved at spørge, hvad der ville ske, hvis du havde en times stjålet tid – løsrevet fra den fastholdte virkelighed.

Publikum kan høre og se det samme som Protagonist via et kamera på Protagonists briller og via binaurale mikrofoner – en teknik, der giver en 360 graders rumoplevelse af lyd. Helsinki er scenen og dens indbyggere bliver de medvirkende. Værket spørger, om vi har ret til at se, hvad Protagonist ser? Om vi har ret til at offentliggøre det, som bliver oplevet af det private øje?

Første del, The Curator, kan ses 28. oktober kl. 18, anden del, The Critic 3. november kl. 18.

Læs mere her.

Lyt også til interview med Karen Toftegaard fra RE:LOCATIONS i denne uges ISCENE AKTUELT. Du finder afsnittet her.