Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Odense Teater i nyt samarbejde med Syddansk Universitet

Hver eneste sæson har Odense Teater forestillinger, som er relevante for uddannelserne på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet. Derfor indleder parterne nu et samarbejde, som skal bringe teater og studerende tættere sammen.

På Det Humanistiske Fakultet, SDU, beskæftiger de studerende sig både med aktuelle problemstillinger og historiske begivenheder samt store klassikere og personligheder med enorm kulturel betydning. Det samme gør forestillingerne på Odense Teater.

Derfor bliver der nu indledt et samarbejde, så teatrets forestillinger kan blive en del af undervisningen på fakultetet. Samtidig får flere unge kendskab til Odense Teater og scenekunsten.

“Vi er utrolig glade for samarbejdsaftalen. Det giver virkelig god mening, at vi taler sammen om at give de studerende flere kulturelle oplevelser, som har direkte relevans for deres uddannelse. Samtidig får vi lejlighed for at præsentere dem for Odense Teater og vores mange andre spændende forestillinger. Det fører forhåbentlig til, at de får lyst til at opleve mere teater hos os eller hos andre – også efter endt uddannelse,” udtaler teaterdirektør for Odense Teater Jacob Schjødt i en pressemeddelelse

Introduktion til forestillingerne

Med samarbejdsaftalen får Det Humanistiske Fakultet mulighed for at købe billetter til studerende og undervisere til reduceret pris, ligesom Odense Teater tilbyder såkaldte introduktioner, hvor de studerende får lejlighed til at tale med skuespillere og folk bag forestillingen.

“Jeg er virkelig begejstret for samarbejdsaftalen med Odense Teater. Den giver de studerende mulighed for at få nogle gode teateroplevelser, der er relevante for deres studier, og som kan perspektivere og supplere undervisningen. Og det styrker relationerne mellem Det Humanistiske Fakultet og Odense Teater,” siger Simon Torp, dekan for Det Humanistiske Fakultet.

Simon Torp var en del af den Taskforce Unge, som By- og Kulturudvalget nedsatte tidligere på året. Formålet er at styrke børn og unges trivsel og mentale sundhed gennem kunst og kultur, og taskforcen kom frem til fem anbefalinger – heriblandt et ”styrket samarbejde på tværs af kultur- og uddannelsesorganisationer og tilbud for unge”, som opfordrer til at lave meningsfyldte samarbejder til gavn for de unge og institutionerne.

Samarbejdsaftalen mellem Odense Teater og Humanistisk Fakultet løber foreløbig frem til 30. juni 2024.

Kilde: Odense Teater

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...